Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Janović u posjeti podgoričkim Studentskim domovima: Studenti dobijaju novu teretanu i sportski teren

Objavljeno: 08.12.2017. 20:02 Autor: Ministarstvo sporta
 
 
 
 
 
Podgorica, 08. Decembar 2017. - Ministar sporta Nikola Janović posjetio je učenike i studente smještene u JU Dom učenika i studenata - Podgorica, poručujući im da je njegova današnja posjeta, između ostalog dokaz da je Vlada odlučna da u kontinuitetu unaprjeđuje status i položaj onog najvrjednijeg što Crna Gora ima, a to su mladi.

,,Tu smo da zajednički rješavamo teškoće sa kojima se suočavate, a kao ministar sporta mogu da vam obećam da u Ministarstvu sporta imate pouzdanog partnera, koji će vam pomoći da budete aktvni građani i da učestvujete u odlučivanju i kreiranju omladinske politike”- saopštio je Janović.

Ministarstvo sporta

Ministar ih je takođe informisao da je putem ovogodišnjeg Javnog konkursa, Ministarstvo sporta/ Direkorat za mlade, podržalo 36 omladinskih projekata sa 170 hiljada eura i na taj način pomogli, kako je rekao ,,da najbolji studenti ovog ljeta putuju širom Evrope, da se bore protiv govora mržnje i nasilja, a dobili su i nova igrališta i vježbališta na otvorenom” . Janović je najavio da će taj iznos u 2018. biti tri puta veći i pozvao studente da već sada razmisle o potencijalnim projektima koje će kandidovati u saradnji sa nevladinim organizacijama koje se bave mladima, ističući da Ministarstvo i Direktorat za mlade imaju odličnu saradnju i sa Studenstkim parlamentom Univerziteta Crne Gore, koji okuplja najveći broj mladih.

Ministarstvo sporta, kazao je Janović, odlučno je i da univerzitetski sport podigne na viši nivo i da studentima stvori sto bolje uslove koji će im omogućiti kvalitetnije bavljenje sportom. “Obišao sam improvizovane sportske terene i teretanu druge faze Studentskog doma i već sada mogu da vam kažem da će Ministrstvo sporta do kraja godine opredijeliti odredjeni iznos novca za renoviranje tih objekata, a opremu u teretani zamijeniti novom”.

Ministarstvo sporta

Ministar sporta takođe je skrenuo pažnju studentima, na važnost fizičke aktivnosti koja im je naročito neophodna u vrijeme ispitnih rokova i podsjetio ih da sportska rekreacija baš kao i aktivno bavljenje sportom, pozitivno utiče na njihove psihofizičke sposobnosti. 
,,Samo pola sata dnevno neke sportske aktivnosti pomoći će vam da izbacite negativnu energiju iz organizma, smanjite nivo stresa, uticaće pozitivno na vašu koncentraciju, samodisciplinu, lakše ćete se orjentisati ka cilju i kvalitetnije organizovati slobodno vrijeme”- zaključio je ministar Janović.

U ime studenata, ministru su se na posjeti i najavljenoj pomoći, zahvalili predsjednica Studentskog parlamenta UCG Sara Arijana Serhatlić i direktor Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra Miloš Pavićević, koji su poručili da ima još dosta prostora za unaprjeđivanje sportsko-kulturnog života studenata.


Ministarstvo sporta

Direktor JU Dom učenika i studenata Radoslav Jovanović, takodje je zahvalio ministru Janoviću na podršci i kako je ocijenio ,,korisnim i konstruktivnim idejama koje će poboljšati uslove boravka studenata u studentskim domovima”.

MINISTARSTVO SPORTA 


 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?