Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Marković primio u oproštajnu posjetu ambasadorku Poljske Tataržinsku: Pokazali ste da ste prijatelj kad je najvažnije

Objavljeno: 14.12.2017. 18:41 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
                                                                                                   
Služba za odnose s javnošću
Predsjednik Vlade Duško Marković primio je u oproštajnu posjetu ambasadorku Republike Poljske Irenu Tataržinsku.

Na sastanku je obostrano ocijenjeno da su bilateralni odnosi Crne Gore i Poljske kvalitetni, prijateljski i sadržajni, da dobijaju novu dimenziju partnerskim i savezničkim odnosom unutar NATO-a, i da obje strane vide prostor za dalje unapređenje posebno na ekonomskom planu.

Premijer Marković je izrazio zadovoljstvo i konkretnim rezultatima dobrih odnosa dviju država rekavši da ohrabruju povećanje broja poljskih turista u Crnoj Gori i sve intenzivnije interesovanje investitora iz Poljske za našu zemlju.

„Poljska je prijatelj Crne Gore i to je pokazala u najtežim trenucima kada je to nama bilo najpotrebnije i najvažnije“ – rekao je predsjednik Marković.

Ambasadorka Tataržinska je ocijenila da je Crna Gora ostvarila u vrijeme njenog mandata veliki uspjeh ulaskom u NATO i da se brzo približava članstvu u Evropskoj uniji i konstatovala da će Poljska nastaviti da podržava Crnu Goru u evropskim integracijama.
                    
Predsjednik Vlade se zahvalio ambasadorki Ireni Tataržinskoj i na ličnom doprinisu kvalitetnim odnosima dviju država i uspjesima Crne Gore.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?