Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Marković primio ministra vanjskih poslova Litvanije Linkevičiusa: Stabilnost Zapadnog Balkana važna za bezbjednost i cjelovitost Evrope

Objavljeno: 15.12.2017. 00:00 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošću Služba za odnose s javnošću
 

Fotografije: Predsjednik Vlade Duško Marković primio ministra vanjskih poslova Litvanije Linasa Antanasa Linkevičiusa (24.7 MB)

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je ministra vanjskih poslova Republike Litvanije Linasa Antanasa Linkevičiusa, koji je u posjeti Crnoj Gori.

Obostrano je ocijenjeno da dvije prijateljske zemlje njeguju dobre međudržavne odnose i dijele sistem evropskih i evroatlantskih vrijednosti.

Premijer Marković je izrazio zahvalnost za podršku Litvanije u procesima evroatlantskih i evropskih integracija Crne Gore navodeći da posebno cijenimo činjenicu da smo u vrijeme litvanskog predsjedavanja Evropskom unijom otvorili pet pregovaračkih poglavlja među kojima i ona iz oblasti koje se tiču vladavine prava i bezbjednosti.

„Mi to poštujemo i pamtimo“ – rekao je predsjednik Vlade dodajući da očekuje da odnosi dviju država budu ojačani partnerstvom i savezništvom u NATO-u.

Ministar Linkevičius je najavio nastavak podrške Litvanije evropskim integracijama Crne Gore kao najnaprednije države u tom procesu rekavši da posebno cijeni poziciju i stav Crne Gore prema evropskoj politici i vrijednostima. „U tom procesu Litvanija se zalaže za napredovanje na osnovu postignutih rezultata“ – rekao je ministar Linkevičius.

Predsjednik Marković i ministar Linkevičius su se saglasili da je Zapadni Balkan i dalje meta vanjskih pritisaka i zajednički ocijenili da je stabilnost ovog regiona od izuzetne važnosti za bezbjednost i cjelovitost Evrope.

Na sastanku je bilo riječi i o jačanju ekonomskih veza, posebno u povećanju broja turista iz Litvanije u Crnoj Gori kao i o dostignućima i iskustvima Litvanije koja bi mogla biti implementirana u Crnoj Gori.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?