Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministarka Pribilović: Unapređenje lokalne samouprave zasnovano na načelima profesionalnosti, odgovornosti, otvorenosti i efikasnosti

Objavljeno: 14.12.2017. 21:40 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Vlada je na današnjoj sjednici utvrdila Predlog zakona o lokalnoj samoupravi s Izvještajem sa javne rasprave.

Ministarka javne uprave Suzana Pribilović u izjavi za medije nakon sjednice Vlade upoznala je javnost sa detaljima rješenja, sadržanim u Predlogu zakona.

Ona je istakla da se novim rješenjima sadržanim u Predlogu zakona o lokalnoj samoupravi dodatno unapređuje ostvarivanje lokalne samouprave na načelima profesionalnosti, odgovornosti, otvorenosti i efikasnosti rada organa lokalne samouprave.

„U ovom Predlogu zadržava se dosadašnji koncept lokalne samouprave u odnosu na transparentnost, jednostepenost, monotipnost oblika lokalne samouprave i jednake nadležnosti, dok su nova rješenja u funkciji unapređenja načela na kojima počiva sistem lokalne samouprave- profesionalnosti, odgovornosti, otvorenosti i efikasnosti rada organa lokalne samouprave“- rekla je ministarka Pribilović.

Ministarka javne uprave je istakla da se najznačajnije novine Predloga zakona odnose se na precizniji način sazivanja prve sjednice novoizabrane Skupštine, te pitanje trajanja mandata, raspuštanje i skraćenje mandata, mogućnost produženja mandata Skupštine u izuzetnim situacijama vanrednog stanja, kao i na pitanje raspisivanja izbora za Skupštinu opštine u slučaju prestanka mandata prije isteka vremena na koji je izabrana.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?