Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Radulović: Potpuno spremni dočekujemo ovu zimsku turističku sezonu

Objavljeno: 14.12.2017. 21:35 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Pripreme za predstojeću zimsku turističku sezonu protekle su u najboljem redu i već sjutra se očekuje otvaranje ski centara Kolašin 1450 i Vučje, 20. decembra Savin Kuk i Javorovača, a ostatak skijališta će biti otvoren čim vremenske prilike to dozvole, rekao je ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović u izjavi za medije nakon 54. sjednice Vlade, dodavši da je sve spremno za predstojeću zimsku turističku sezonu.

„Što se tiče pripreme zimske turističke sezone, mogu sa zadovoljstvom da kažem da su pripreme protekle kako treba, završene kako treba, već sjutra očekujemo otvaranje ski centara Kolašin 1450 i Vučje, već 20. decembra Savin Kuk i Javorovača, a ostatak skijališta na Hajli će biti otvoren čim to budu dozvoljavale vremenske prilike i bude dovoljno padavina. Dakle, sve žičare su remontovane, sve staze su očišćene i mi u tom smislu potpuno spremni dočekujemo ovu zimsku sezonu “- rekao je ministar.

Ministar Radulović je informisao javnost o Predlogu zakona o turizmu i ugostiteljstvu kojim su definisani novi poslovni modeli koji prate trendove koji obezbeđuju konkurentnost Crne Gore na međunarodnom turističkom tržištu, istakavši da su osim definicije poslovnih modela postavljeni ciljevi borbe protiv sive ekonomije u turizmu i ugostiteljstvu.

Predstavljajući Informaciju o rezultatima ljetnje turističke sezone za 2017. godinu, ministar se još jednom osvrnuo na efekte minule ljetnje turističke sezone, istakavši da je statistika dovoljno jasna, te da u prilog tome svjedoči broj posjeta veći za 17- 18 procenata i broj noćenja koji je veći za 10 - 11 procenata, kao i evidentan porast posjeta domaćih turista.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?