Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Janović na TV CG: Sportska godina na izmaku bila izuzetno uspješna

Objavljeno: 18.12.2017. 14:50 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Ministarstvo sporta bilježi izuzetno uspješnu godinu na izmaku u kojoj je trebalo pokazati i sportistima i svim građanima Crne Gore koji se bave sportom da Ministrastvo vrši ulogu najvećeg institucionalnog oslonca i servisa za sve njih, ocijenio je ministar sporta Nikola Janović gostujući danas u Jutarnjem programu na TV CG.

„Sportisti i svi oni koji se bave sportom su dobili najveći institucionalni oslonac i sigurno da je trebalo resor Ministarstva sporta u ovoj godini pozicionirati i pokazati da samo tu kao servis i sportistima i svima koji se bave sportom. Nije bilo jednostavno. Postavile su se neke jasne procedure i ovo je bila jedna izuzetno uspješna godina, pogotovo po pitanju naših mladih sportista. Imali smo po prvi put velike uspjehe kadeta košarkaške reprezentacije, koji su bili srebrni na Evropskom prvenstvu. Imali smo ponovo zlato naših mladih vaterpolista. Takođe, svojim rezultatima oduševili su nas džudisti, karatisti, stonoteniseri, a sve to je pratilo Ministastvo sporta i moram da kažem da smo ove godine preko 150 000 eura novčanim nagradama praktično nagradili pojedinačno sve te sportiste. Prvi put smo ove godine iz budžeta namijenjenog za sport preko 450 000 eura uložili u sportsku infrastrukturu, upravo iz razloga da bi negdje na tim dobrim ili renoviranim terenima i sportskim salama stasali novi crnogorski šampioni“- rekao je Janović.

Osim započetih projekata, koji će biti realizovani sredinom 2018. godine, ministar Janović je naglasio da se ključni ciljevi Ministastva sporta za sljedeću godinu dotiču sprovođenja zakonskih procedura do kraja i težnji da rezultati naših sportista ne budu stihija, već kontinuitet.

„Ono što sam rekao, mislim da će biti najvažnija stvar da sprovedemo zakonsku proceduru do kraja, gdje će nam omogućiti da negdje uspostavimo još jasnije procedure i ipak uvedemo naš sport u jedan uređen sistem, da nam sportski rezultati ne budu stihija, već da budu kontinuitet i mislim da ćemo u tome i uspjeti“- zaključio je ministar sporta gostujući u Jutarnjem programu na TV CG.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?