Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Duško Marković razgovarao u Briselu sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini

Objavljeno: 19.12.2017. 03:05 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
       
Predsjednik Vlade Duško Marković sastao se večeras u sjedištu Evropske unije sa visokom predstavnicom EU za vanjsku i bezbjednosnu politiku Federikom Mogerini, uoči susreta sa premijerima šest država Zapadnog Balkana.

Premijer Marković je i na ovom sastanku istakao da je politika proširenja Evropske unije jedna od najvažnijih evropskih politika koja treba da doprinese stabilnosti i ekonomskom napretku regiona Zapadnog Balkana.

Crnogorski premijer i visoka evropska predstavnica izrazili su zadovoljstvo još jednim susretom lidera regiona i Evropske unije u susret narednoj godini kada će politika proširenja Unije dobiti na značaju predstavljanjem strategije za proširenje i održavanjem novog samita Evropske unije i Zapadnog Balkana.

Sagovornici su se saglasili da Crna Gora pokazuje punu odgovornost u procesu integracija i ostaje kao i do sada pouzdan partner EU.

                    
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?