Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Marković primio ministra vanjskih poslova Sijarta: Mađarska pojačava investicije u Crnu Goru

Objavljeno: 19.12.2017. 21:12 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Video: Sastanak predsjednik Vlade Duška Markovića sa ministrom vanjskih poslova Mađarske Peterom Sijartom - kadrovi

Fotografije: Sastanak predsjednik Vlade Duška Markovića sa ministrom vanjskih poslova Mađarske Peterom Sijartom (19.9 MB) 

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je ministra vanjskih poslova Mađarske Petera Sijarta, koji je u posjeti našoj zemlji.

Zaključeno je da Crna Gora i Mađarska njeguju kvalitetne bilateralne odnose zasnovane na prijateljstvu, uvažavanju i zajedničkim interesima i da obje strane vide mogućnost daljeg unapređenja odnosa posebno na ekonomskom planu. U tom smislu na sastanku je bilo riječi i o konkretnim oblicima jačanja ekonomske saradnje i o mađarskim investicijama u Crnu Goru.

Predsjednik Marković se zahvalio ministru Sijartu na svemu što je Mađarska učinila za Crnu Goru tokom proteklih 11 godina naših evroatlantskih i evropskih integracija.

„Vaša uloga u našoj integraciji u NATO je nezamjenljiva, posebno u posljednjoj godini procesa. Vaši savjeti i podrška bili su ključni u finalnoj fazi“ – rekao je premijer Duško Marković dodajući da je, nakon ulaska u NATO, Crna Gora svoje kapacitete usmjerila na evropske integracije.

Ministar Sijarto je rekao da i Mađarska smatra da je politika proširenja Evropske unije najznačajnija evropska politika i istakao punu podršku Mađarske našim evropskim integracijama i daljem napretku u procesu pregovora na osnovu ostvarenih rezultata.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?