Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpisani zaključci terenskog istraživanja za studiju izvodljivosti rekonstrukcije Mosta na Đurđevića Tari

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Fotografije: Susret potpredsjednika i ministra Simovića i ministra Nurkovića sa delegacijom Ministarstva trgovine NR Kine (33.3 MB)

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković je sa direktorkom Odjeljenja za međunarodnu pomoć Ministarstva trgovine Narodne Republike Kine, danas u Vladi Crne Gore, u prisustvu potpredsjednika Vlade mr Milutina Simovića i ambasadora Narodne Republike Kine u Crnoj Gori Cui Dživeija, potpisao Zaključke sa sastanka o terenskim istraživanjima za izradu Studije izvodljivosti donatorskog projekta rekonstrukcije mosta na Đurđevića Tari. Kineska ekspertska radna grupa ovim povodom u Crnoj Gori boravi od 03. decembra ove godine.

Crnogorski i kineski timovi su usaglasili planove o realizaciji projekta, konkretne zahtjeve i predloge, a kineska strana je sprovela istraživanje oblasti koja je obuhvaćena projektom i preliminarno upoznala topografiju, morfologiju, kao i trenutno stanje mosta, uslove javnih objekata i saobraćaja i prateće infrastrukture, glavne ciljeve zaštite životne sredine itd.

Potpisivanjem Zaključaka stvorile su se pretpostavke za početak izrade Studije izvodljivosti, a zatim idejnog i glavnog projekta rekonstrukcije mosta, što će omogućiti realizaciju projekta tokom naredne građevinske sezone.

Na sastanku potpredsjednika Simovića i ministra Nurkovića sa delegacijom Ministarstva trgovine NR Kine, ambasadorom Cuijem i predstavnicima kineskog ekpertskog tima, koji je uslijedio nakon potpisivanja, obostrano je konstatovano da most na Đurđevića Tari simbolizuje snažno prijateljstvo Crne Gore i NR Kine i njenih naroda i da će rekonstrukcija još više učvrstiti dobre bilateralne odnose, a most učiniti dodatno atraktivnom turističkom destinacijom za turiste iz cijelog svijeta, a posebno za kineske turiste koji prema ovom istorijskom i saobraćajnom objektu, kao i crnogorski građani, gaje veoma snažnu emociju.

Obostrano je istaknuto zadovoljstvo zbog najave novih donatorskih sredstava za realizaciju zajedničkih projekata koji će ne samo uvećati prijateljstvo dvije zemlje, već doprinositi ekonomskoj razmjeni i uvećanju životnog standarda građana.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE ZA EKONOMSKU POLITIKU I FINANSIJSKI SISTEM 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?