Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković primio predstavnike Strukovnog sindikata vatrogasaca: Vlada ima razumijevanje za zahtjeve i položaj vatrogasaca

Objavljeno: 23.12.2017. 01:53 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Izmjenama Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru biće udovoljeno zahtjevu Strukovnog sindikata vatrogasaca i spasilaca da se koeficijent njihovih zarada poveća, i to će biti učinjeno u kratkom roku – saopštio je premijer Duško Marković na sastanku sa predstavnicima tog Sindikata Srđanom Kekovićem, Predragom Milikićem, Slavkom Tadićem i Stevom Kasomom.

Premijer je najavio i formiranje radne grupe sastavljene od predstavnika Ministarstva finansija, Ministarstva rada i socijalnog staranja, kao i predstavnika Strukovnog sindikata vatrogasaca i spasilaca, sa zadatkom pronalaženja održivog modela za one vatrogasce koji su se približili uslovima za penzionisanje.

Predsjednik Marković je ponovio javno iskazanu zahvalnost svim pripadnicima vatrogasnih službi za podvige koje su učinili tokom velikih požara ovog ljeta, „jer to nije bila samo privrženost profesiji, već i privrženost svojoj državi“.

„Pokazali ste da Crna Gora ima ozbiljne kapacitete u oblasti zaštite i spašavanja, a to je potvrđeno kroz izuzetnu hrabrost i požrtvovanje koje ste ispoljili“ – rekao je predsjednik Marković.

Iskazano je opredjeljenje da bi ovaj važan segment bezbjednosti u budućnosti trebao biti u nadležnosti države, spreman da odgovori na sve izazove.

„To je posebno važno u svijetlu činjenice da smo postali članica NATO, i da smo obavezni da pratimo njihove standarde. Zbog toga je potrebno u vašoj profesiji definisati drugačiji organizacioni model, što ćemo i učiniti tokom naredne godine“ – kazao je premijer.

Predstavnici Strukovnog sindikata vatrogasaca iskazali su veliku zahvalnost premijeru Markoviću za podršku koju im je pružio, ne samo materijalnu već i moralnu, jer je jasno prepoznao njihovu ulogu i značaj.

Oni su kazali da položaj vatrogasaca ne može biti ocijenjen kao povoljan, i da ne treba da bude različit od opštine do opštine. Međutim, jasno su saopštili svoje uvjerenje da će se nakon najavljenih intervencija predsjednika Vlade Duška Markovića, status i položaj vatrogasaca i spasilaca osjetno poboljšati.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?