Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Zasijedalo Vijeće za nacionalnu bezbjednost: Bezbjednosna situacija stabilna, Vijeće pozdravlja uspješnu saradnju nadležnih organa

Objavljeno: 25.12.2017. 23:11 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

  

Vijeće za nacionalnu bezbjednost, kojim je predsjedavao predsjednik Duško Marković, održalo je danas 11. sjednicu u proširenom sastavu.

Aktuelna bezbjednosna situacija u Crnoj Gori ocijenjena je stabilnom i zadovoljavajućom, i u tom smislu Vijeće je pozdravilo aktivnosti Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, koje se sprovode u okviru posebnih i ciljanih operativnih akcija na suzbijanju svih vidova organizovanog kriminala, kako na području Kotora i Primorja, tako i u drugim gradovima. To jasno ukazuje da je Država odlučna i sposobna da obezbijedi stabilnost, mir i sigurnost građana i imovine.

Zajednički je konstatovana nova dimenziju i kvalitet međuinstitucionalnog djelovanja organa za sprovođenje zakona na planu suprotstavljanja organizovanom kriminalu, posebno na liniji saradnje između Specijalnog državnog tužilaštva, Agencije za nacionalnu bezbjednost i Uprave policije. Takva saradnja je modalitet za dugoročno očuvanje bezbjednosti i sigurnosti Države i građana.

Vijeće za nacionalnu bezbjednost osuđuje svaki pokušaj ugrožavanja i diskreditacije institucija sistema, kao i ugrožavanja autoriteta Suda i Specijalnog državnog tužilaštva sa ciljem da se sudski proces u predmetu terorizam u pokušaju izmjesti iz Suda i prenese na ulicu i u medije.

S tim u vezi, Vijeće je dalo punu podršku pravosudnim institucijama i drugim nadležnim organima u sprovođenju zakonom utvrđenih nadležnosti.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
 
 
 
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?