Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Duško Marković primio predstavnike Unije slobodnih sindikata Crne Gore: Vlada uvijek spremna za dijalog

Objavljeno: 27.12.2017. 00:00 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Video: Premijer Duško Marković primio predstavnike Unije slobodnih sindikata Crne Gore - kadrovi

U cilju unapređenja međusobnih odnosa, Vlada Crne Gore je spremna na socijalni dijalog sa sindikatom, poručio je premijer Duško Marković u razgovoru s delegacijom Unije slobodnih sindikata Crne Gore predvođenom Srđanom Kekovićem, generalnim sekretarom.

Premijer Marković je najavio da će se u narednom periodu uspostaviti praksa da se sa predstavnicima sindikata kvartalno analizaraju rezultati ekonomske politike i donose odgovarajući zaključci koji će davati smjernice za djelovanje. „Vlada Crne Gore je snažno koncentrisana na pitanja ekonomije i razvoja kako bi se definisao odgovor na izazove smanjenja nezaposlenosti, unapređenja životnog standarada i potrebe da se bolji živi u Crnoj Gori“ – istakao je premijer Marković.

Kazao je da jedini način da postignemo boljitak na tom planu, - da podstaknemo razvoj ekonomije, da na brz i efikasan način valorizujemo prirodne resurse koje imamo, unaprijedimo investicioni ambijent, podignemo nivo kvaliteta infrastruture, konsolidujemo energetski sektor i podstaknemo domaći biznis. „Predano radimo na tome i to se vidi kroz vrlo ohrabrujući ekonomski rast koji je iznad očekivanja“ – rekao je premijer Marković.

Predstavnici Unije slobodnih sindikata Crne Gore u razgovoru s premijerom Markovićem osvrnuli su se Program ekonomskih reformi, aktuelizovali su pitanje kuće socijalnog dijaloga, odnosno poslovnog prostora potrebnog za rad njihove organizacije, kao i pitanje učešća njihovog predstavnika u Upravnom odboru Crnogorskog fonda za solidarnu stambenu izgradnju. U tom kontekstu ponovili su svoj poznati stav da je njihovo zalaganje da se Crna Gora gradi kao kao država socijalne pravde.

U vezi pitanja rješavanja poslovnog prostora za rad Unije slobodnih sindikata, premijer Marković je iskazao spremnost da se nadležni organi uskoro pozabave definisanjem rješenja za to pitanje.

Što se tiče učešća predstvnika Unije slobodnih sindikata u Upravnom odboru Crnogorskog fonda za solidarnu i stambenu izgradnju, ostaje da se to pitanje dodatno sagleda.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?