Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Odgovor potpredsjednika Vlade Zorana Pažina na pismo 11 NVO u vezi rada Komisije za medije

Objavljeno: 27.12.2017. 19:10 Autor: Kabinet potpredsjednika Vlade Crne Gore
Potpredsjednik Vlade Zoran Pažin uputio je danas odgovor na otvoreno pismo predstavnika jedanaest NVO povodom rada Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija.

„Želim da naglasim da Vlada Crne Gore u punoj mjeri podržava rad ovog značajnog tijela. Spremni smo da uvažimo sve zahtjeve i preporuke koje su iz nadežnosti izvršne vlasti i u skladu sa važećim propisima. U tom smislu, inicirao sam sastanak sa predstavnicima Komisije da, odmah nakon praznika, dođemo do optimalnog modaliteta za njihovu realizaciju.

Vlada se do sada upoznala sa tri izvještaja o radu Komisije, o čemu je javnost informisana putem saopštenja za javnost nakon sjednica Vlade. Iako ne postoji obaveza Vlade da publikuje izvještaje koji su joj dostavljeni na uvid, prihvatam vaš argument i argumentaciju Komisije da je značajno da ovi izvještaji budu objavljeni. 

Uvjeram vas da Vlada poslu zaštite ličnog integriteta i bezbjednosti novinara pristupa veoma ozbiljno i odgovorno, o čemu svjedoče brojne informacije koje nadležni organi redovno dostavljaju članovima Komisije. 

Očekujem da u direktnoj komunikaciji sa članovima Komisije dođemo do optimalnog modela dalje komunikacije i razmjene informacija, kako bi ovo tijelo dalo što veći doprinos bezbjednosti novinara i istragama u slučajevima prijetnji i napada na predstavnike i imovinu medija,“ navodi se u pismu potpredsjednika Pažina.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?