Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

GD Direktorata za ekonomsku politiku i razvoj Iva Vuković: Strateški cilj razvoja CG - povećanje kvaliteta života građana u dugom roku

Objavljeno: 28.12.2017. 23:25 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošću Vlade Vlada je na današnjoj sjednici donijela Pravce razvoja za period 2018 - 2021, koji su krovni razvojni implementacioni dokument Vlade Crne Gore, saopštila je generalna direktorica Direktorata za ekonomsku politiku i razvoj u Ministarstvu finansija Iva Vuković, istakavši da se strateški cilj razvoja Crne Gore fokusira na povećanje kvaliteta života građana u dugom roku.

„Pravcima razvoja utvrđen je strateški cilj razvoja Crne Gore, a to je povećanje kvaliteta života građana u dugom roku. Formalno su utvrđena četiri prioritetna sektora razvoja, a to su turizam, energetika, poljoprivreda i preprađivačka industrija i identifikovano je devetnaest oblasti politika za koje su utvrđeni prioriteti, predložene investicije i razvojne mjere“- rekla je generalna direktorica Direktorata za ekonomsku politiku i razvoj.

Vuković je naglasila da Pravci razvoja za pomenuti period ključne prioritete ekonomske politike usmjeravaju ka dinamiziranju ekonomskog rasta i povećanju konkurentnosti.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Prezentaciju možete preuzeti ovdje.

VIDEO: https://youtu.be/q0eJc1x4yJk



Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?