Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

GD Direktorata za elektronsku upravu Milica Janković: Novi Zakon o elektronskoj upravi predviđa uvođenje lokalnih samouprava u sistem razmjene podataka

Objavljeno: 28.12.2017. 22:55 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o elektronskoj upravi, a jedna od ključnih novina pomenutog zakona fokusira se na uvođenje lokalnih samouprava u sistem razmjene podataka, saopštila je generalna direktorica Direktorata za elektronsku upravu Milica Janković, u izjavi za medije nakon sjednice.

„Stvorili smo podlogu da se koristi jedinstveni sistem za razmjenu podataka, odnosno da se podaci razmjenjuju između institucija na državnom nivou i i institucija na lokalnom nivou. Ovo je ujedno i najveća izmjena kad je u pitanju Zakon o elektronskoj upravi, dakle uvođenje lokalnih samouprava u cijeli sistem razmjene podataka i uvođenje njihove obaveze da objavljuju elektronske servise na portalu e-uprave“- rekla je generalna direktorica Direktorata za elektronsku upravu.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

VIDEO: https://youtu.be/fx2JDd4UY5o




Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?