Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministarka Vučinović: Vlada opredijelila finansijska sredstva za saniranje štete prouzrokovane zemljotresom

Objavljeno: 11.01.2018. 20:59 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Ministarka bez portfelja Marija Vučinović upoznala je javnost sa informacijom da je za saniranje štete prouzrokovane nedavnim zemljotresom Vlada na današnjoj sjednici usvojila Predlog za dodjelu interventne finansijske pomoći lokalnim samoupravama, istakavši da je riječ o hitnoj pomoći, te da sredstva biti namijenjena za najugroženije porodice Sjevernog regiona. 

„Vlada je usvojila Predlog za dodjelu interventne finansijske pomoći lokalnim samoupravama, za saniranje štete prouzrokovane potresom iz tekuće budžetske rezerve i to- za Opštinu Plav u iznosu od 70. 000 eura, za Opštinu Gusinje u iznosu od 50. 000 eura, Opština Andrijevica u iznosu 40. 000 i Opštinu Berane za iznos od 30 000 eura. Ova sredstva biće namijenjena za hitne intervencije najugroženijim porodicama, a naknadno ćemo čekati procjenu Komisije za procjenu štete sa lokalnog niovoa, kad će redovna Komisija za procjenu štete, Vladina Komisija dalje opredijeliti sredstva na osnovu pristiglih zahtjeva. Dakle, ova sredstva su kao što sam rekla namijenjena za interventnu pomoć najugroženijim porodicama“- rekla je ministarka bez portfelja Vučinović.

Video: Izjava ministarke bez portfelja Marije Vučinović

SLUŽBA ZA ODNOSE  S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Cijela konferencija za medije nakon sjednice Vlade dostupna je na linku: https://youtu.be/-OsaJn5hmjI

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?