Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Sekretar Ministarstva evropskih poslova Miodrag Radović: EU će sa 15 miliona eura podržati reformu javne uprave

Objavljeno: 11.01.2018. 21:36 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Informaciju i prihvatila Finansijski sporazum Crne Gore i Evropske komisije o godišnjem Akcijskom dokumentu za Crnu Goru, koji podrazumijeva direktnu budžetsku podršku EU u oblasti reforme javne uprave, saopštio je u izjavi za medije nakon sjednice sekretar Ministarstva evropskih poslova Miodrag Radović, istakavši da je riječ o finansijskoj podršci u iznosu od 15 miliona eura.

„Ova podrška je od izuzetnog značaja imajući u vidu samu ulogu reforme javne uprave u procesu pristupanja EU i svim ostalim reformskim procesima koje imamo trenutno u Crnoj Gori...Ukupna vrijednost direktne budžetske podrške biće 15 miliona eura, što je podijeljeno na 12 miliona klasične direktne budžetske podrške, koja će biti isplaćena u tri tranše, od čega prva u iznosu od 4 miliona već u 2018. godini, dok će preostala 3 miliona biti opredijeljena za takozvanu komplementarnu podršku, odnosno jačanje kapaciteta institucija nadležnih za sprovođenje i Strategije reforme javne uprave i generalno direktno korisnika ove podrške“- rekao je Radović.

 
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Cijela konferencija za medije nakon sjednice Vlade dostupna je na linku: https://youtu.be/-OsaJn5hmjI
  
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?