Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

Premijer Marković primio rukovodstvo NLB Grupe: Konstantno unapređenje investicionog ambijenta u fokusu Vlade

Premijer Marković primio rukovodstvo NLB Grupe: Konstantno unapređenje investicionog ambijenta u fokusu Vlade
Datum objave 12.01.2018 15:00 | Autor SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu Video Video


Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

 
Predsjednik Vlade Duško Marković primio je rukovodstvo NLB Grupe na čelu sa predsjednikom Upravnog odbora NLB Grupe Blažom Brodnjakom.
 
Na sastanku je bilo riječi o poslovnim planovima Banke u Crnoj Gori i regionu kao i o mogućoj podršci NLB grupe projektima u našoj zemlji.

Predsjednik Vlade je iskazao zadovoljstvo prisustvom ove renomirane slovenačke banke u našoj zemlji ocijenivši da realni planovi Vlade predstavljaju šansu za bankarski sektor kao važan faktor ukupnog ekonomskog razvoja Crne Gore.

Predsjednik UO NLB Grupe je istakao da ta grupacija budućnost vezuje za region i da posluje u šest država kao i da namjerava da pojača investicione aktivnosti. Premijer je u tom kontekstu upoznao sagovornike sa projektima i mogućnostima ulaganja u saobraćajnu i turističku infrastrukturu kao i u našu poljoprivredu. Predsjednik Marković je ocijenio da se posebni uslovi za unapređenje investicionog ambijenta stvaraju u Sjevernom regionu Crne Gore pri čemu je sagovornike detaljno upoznao sa projektom zimskih centara na Bjelasici i pripadajućih sadržaja u čije je pripreme do sada uloženo ili je kapitalnim budžetom predviđeno više desetina miliona eura.

Sastanku su prisustvovali državna sekretarka Ministarstva finansija dr Nina Vujošević, predsjednik Uprave, član Odbora direktora i glavni izvršni direktor NLB banke AD Podgorica Martin Leberle i predsjednik Odbora direktora NLB banke AD Podgorica Andreas Burkhart (Burkhardt).

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE