Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Marković primio vicepremijera Srbije Dačića: CG i Srbija njeguju dobrosusjedske odnose i zalažu se u EU integracijama za princip regate

Objavljeno: 17.01.2018. 18:11 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore



Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je danas prvog potpredsjednika Vlade i ministra spoljnih poslova Republike Srbije Ivicu Dačića koji je u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Na sastanku je konstatovano da Crna Gora i Srbija njeguju prijateljske i dobrosusjedske odnose i da obje države vide prostor za dalje unapređenje posebno na ekonomskom planu. Istaknuto da je prioritet i Crne Gore i Republike Srbije na infrastrukturnom planu predstavlja međusobno kvalitetno povezivanje autoputem kao i obnova kompletnog željezničkog pravca Beograd – Bar.

Zajednički je stav da se Crna Gora i Republika Srbija međusobno podržavaju u procesu evropskih integracija, da se zalažu za evropsku perspektivu regiona Zapadnog Balkana, ali da su obje države čvrsto na stanovištu da je jedini ispravan pristup evrointegracionim procesima princip regate odnosno vrednovanja rezultata svake države zasebno.

Predsjednik Marković i vicepremijer Dačić ocijenili su da će predstojeća zvanična posjeta predsjednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić Crnoj Gori predstavljati dodatni impuls za unapređenje odnosa i saradnje.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?