Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Institut za bolesti djece dobija najsavremeniji aparat za magnetnu rezonancu; dr Alis: Djeca iz Crne Gore više ne treba nigdje da idu

Objavljeno: 19.01.2018. 19:31 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Direktorica Kliničkog centra Zorica Kovačević i dr Nikolas Alis iz Ujedinjenih Arapskih Emirata potpisali su danas u Press centru Vlade Crne Gore Ugovor o donaciji 400.000 eura namijenjenih za kupovinu magnetne rezonance od 1.5T za potrebe Instituta za bolesti djece.

U svom obraćanju direktorica Kovačević se zahvalila dr Nikolasu Alisu koji je sa svojim poslovnim partnerima iz UAE obezbijedio potrebna sredstva. Takođe je naglasila da je za realizacijiu ovog Ugovora zaslužan ugled koji predsjednik DPS–a g-din Milo Đukanović ima u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

O značaju donacije najbolje govori podatak da se u Institutu za bolesti djece vrši dijagnostika za svu djecu u Crnoj Gori koja imaju potrbu za ovim vidom dijagnostike.

Uz ova sredstva i dodatnih 100.000 eura koje je Klinički centar Crne Gore obezbijedio prodajom postojećeg aparata, stekli su se uslovi za nabavku novog magneta, rekla je Kovačević i dodala da će nabavkom ovog magneta i prateće opreme naši najmlađi pacijenti dobijati nesmetanu i adekvatnu dijagnostiku pod jednim krovom, kao i da je to veliki benefit i za djecu i za medicinsko osoblje.

Na kraju obraćanja direktorica Kovačevič se još jednom zahvalila na ovoj značajnoj donaciji:

„Još jednom u ime Kliničkog centra želim da doktoru Nikolasu Alisu izrazim duboku zahvalnost što je u veoma kratkom roku došlo do realizacije ovako značajne donacije koja nam je omogućila da Crna Gora dobije modernu magnetnu rezonancu koja će se koristiti za najmalađu populaciju i to za čitavu teritoriju Crne Gore.“

Povodom potpisivanja Ugovora doktor Nikolas Alis je izrazio zadovoljstvo i zahvalnost bivšem premijeru Milu Đukanoviću na inicijativi za nabavku aparata, koja je pokrenuta prije par mjeseci. Kako je naveo, sa zadovoljstvom i ljubavlju prema djeci, uspio je uz podršku partnera da obezbijedi sredstva za nabavku jednog od najsavremenijih aparata za magenetnu rezonancu.

„Mi smo mnogo srećni što smo to uradili specijalno za djecu i za Crnu Goru. Taj aparat, kao što znate, biće jedan od najsavremenijih. Više naša djeca iz Crne Gore ne treba nigdje da idu. Doći će i Slovenci i ostali ovdje da se snimaju“ – rekao je dr Alis, dodavši da će on i njegovi partneri nastaviti da pružaju podršku, posebno kada je u pitanju pomoć djeci.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE




Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?