Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković i Vlada u potpunosti podržavaju aktivnosti i rad Ljekarske komore

Objavljeno: 22.01.2018. 19:37 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Služba za odnose s javnošću Predsjednik Vlade Duško Marković primio je delegaciju Ljekarske komore Crne Gore koju je predvodio predsjednik Komore dr Aleksandar Mugoša.

Iskazavši punu podršku aktivnostima novog rukovodstva Ljekarske komore, kao profesionalne organizacije koja obavlja važnu funkciju u skladu sa javnim ovlašćenjima, premijer Marković je ukazao na potrebu jedinstvenog pristupa svih subjekata u zdravstvenom sistemu i njihove efikasne saradnje u cilju pružanja što kvalitetnijih zdravstvenih usluga građanima. „Imate moju podršku i imaćete je“ – rekao je predsjednik Vlade dodajući da će i od Ministarstva zdravlja zatražiti punu saradnju sa Ljekarskom komorom.

Rukovodstvo Ljekarske komore informisalo je premijera o dosadašnjim aktivnostima, o planovima za prevazilaženje izazova do kojih je došlo usljed blokade rada Komore u proteklom razdoblju kao i o viziji djelovanja Ljekarske komore Crne Gore. Predsjednik Marković je podržao zahtjev za prolongiranje roka za izdavanje i obnovu licenci ljekarima dok ne budu stvorene normativne pretpostavke za tu aktivnost i za druge aktivnosti Komore.

Rukovodstvo Ljekarske komore ukazalo je na sastanku na više pojava poput neetičkih i protivzakonitih reklama medicinskih usluga i ustanova iskazavši spremnost da se kao esnafska organizacija ozbiljno uhvate ukoštac sa pojavama čiji je cilj dezinformisanje javnosti i nanošenje štete Državi.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednica Skupštine Ljekarske komore dr Žanka Cerović, ljekarka Radiološke klinike Kliničkog centra Crne Gore i predsjednica Udruženja radiologa Crne Gore i zamjenik predsjednika Ljekarske komore dr Kenan Erović, anesteziolog Opšte bolnice Bijelo Polje.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?