Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Duško Marković sa rukovodstvom Opštine Žabljak: Treba zasukati rukave, skoncentrišite se na svaki projekat

Objavljeno: 24.01.2018. 23:59 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
   
   
Predsjednik Vlade Duško Marković poručio je danas čelnicima Opštine Žabljak da gotovo dva miliona izdvojena ovogodišnjim kapitalnim budžetom za tu opštinu ukazuje na ambiciozne razvojne planove i da je cilj da svaki predviđeni euro bude potrošen odnosno da ono što je planirano mora biti realizovano. „Skoncentrišite se na svaki projekat“ – poručio je rukovodstvu Opštine Žabljak predsjednik Vlade.

Premijer je rekao da je njegov cilj da do 2020. godine Žabljak izgleda drugačije, da bude jedna od najprestižnijih zimskih destinacija i najboljih ponuda u regonu.

„Razvoj Žabljaka smo postavili na realnim principima. Treba da zasučemo rukave i ulazimo u poslove. Vlada će ohrabrivati opštine. Ovakav pristup počinjemo Žabljakom, ali narednih sedmica krećemo u svaku opštinu“ – rekao je premijer Duško Marković.

Na sastanku je bilo riječi o svim razvojnim projektima – posebno onima iz oblasti turizma, poljoprivrede, vodosnabdijevanja i infrastrukture.

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović istakao je da je ovogodišnji agrobudžet izdašniji za 26,8 miliona eura, da je finansiranje obimnije i pravednije, da su pojedini kriterijumi sniženi i da Žabljak u tome mora pronaći svoju šansu.

Na sastanku je zaključeno da reciklažni centar na Žabljaku predstavlja državni projekat i da je potrebno da u potpunosti budu uključene opštine Pljevlja, Mojkovac i Šavnik. U tom smisli najavljeni su sastanci sa čelnicima ovih opština kako bi reciklažni centar profunkcionisao u punom kapacitetu.

Rukovodstvo opštine Žabljak je istaklo, među ostalim, potrebu bolje dostupnosti. U tom smislu je dogovorena izrada projekta puta od Vojnika do Šavnika kako bi bio zaobiđen tunel i sadašnji dio puta koji usporava i otežava dostupnost Žabljaka.

Sastanku s prisustvovali i ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, direktor Direkcije javnih radova Almer Kalač, predsjednik Odbora direktora Investiciono-razvojnog fonda Zoran Vukčević, predsjednik Opštine Žabljak Veselin Vukićević, predsjednik Skupštine opštine Vidoje Tomčić, potpredsjednik Opštine Vasilije Jakšić, glavni administrator Opštine Milika Ostojić i direktor Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore Elvir Klica.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?