Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

DAVOS – Premijer Marković se sastao sa vlasnikom Damen Grupe: Skora valorizacija Brodogradilišta otvara nova radna mjesta

Objavljeno: 26.01.2018. 00:50 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
 
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković sastao se u Davosu tokom 18. Svjetskog ekonomskog foruma sa holandskim biznismenom i milijarderom Komerom Damenom (Kommer), predsjednikom Damen Grupe koja je u konzorcijumu sa Porto Montenegrom pri kraju pregovora sa Vladom Crne Gore o preuzimanju dijela Jadranskog brodogradilišta „Bijela“.

Usaglašavanje koncesionog ugovora je pri samom kraju što otvara prostor za valorizaciju dijela Brodogradilišta njegovom transformacijom u servis luksuznih jahti. Početkom rada prvog servisa Damen Grupe na Mediteranu najprije će se otvoriti radna mjesta, a zatim će se značajno dopuniti nautička ponuda Crne Gore“ – zaključeno je na sastanku.

Premijer Marković je ocijeno da prisustvo Damen Grupe, kao renomiranog investitora, pomaže našim naporima da Crnu Goru brendiramo kao elitnu turističku destinaciju.

Damen grupa ima 33 brodogradilišta u svijetu, od čega 15 u matičnoj zemlji – Holandiji. Zapošljava više od 1.500 radnika.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?