Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković i ministar Radulović na gradilištu Holliday Village Montenegro: radovi idu odlično, očekuje se zapošljavanje 400 Ulcinjana

Objavljeno: 28.01.2018. 21:39 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Služba za odnose s javnošću Služba za odnose s javnošću

FOTO: Premijer Marković i ministar Radulović na gradilištu Holliday Village Montenegro (85.4 MB) 

VIDEO - Izjava predsjednika Vlade Duška Markovića: https://youtu.be/Z1Qi6F6bSTg

VIDEO - Izjava ministra održivog razvoja i turizma Pavla Radulovića: https://youtu.be/XcMGb0TmkPU

VIDEO - Izjava direktora razvoja Karizme Nemanje Kostića: https://youtu.be/J5tJVw21fq4

VIDEO - Kadrovi: https://youtu.be/jnahx_PYd2w

Predsjednik Vlade Duško Marković obišao je u pratnji ministra održivog razvoja i turizma Pavla Radulovića gradilište turističkog kompleksa Holliday Village Montenegro u Ulcinju koje na osnovama nekadašnjih hotelâ Belvi i Olimpik gradi kompanija Karizma i čije je otvaranje predviđeno za april ove godine.

„Impresioniran sam time da ćemo na proljeće imati veličantven objekat sa ozbiljnim saržajima i jednom od najboljih turističkih ponuda ne samo na Ulcinjskoj rivijeri nego i na cijeloj obali. Ovo je projekat koji ne samo da doprinosi novoj turističkoj ponudi već će i dovesti do novih zapošljavanja i biće podsticajan za nove investicije u Ulcinju. Veoma sam zadovoljan, čestitam invesitorru. Pozdravljam napore našeg Ministarstva. Crna Gora nastavlja da realizuje projekte koji će je na turističkoj mapi činiti prestižnom“ – rekao je predsjednik Vlade Duško Marković nakon obilaska gradilišta.

Direktor razvoja Karizme Nemanja Kostić se zahvalio premijeru i ministru turizma na bezrzervnoj podršci rekavši da prodaja ide izuzetno dobro, da je prodato već 52 odsto resursa. Rekao je da su na projektu angažovani domaći resursi i da očekuje da ovaj, prvi projekat Karizme u Crnoj Gori, privuče nove investirore.

Služba za odnose s javnošću Služba za odnose s javnošću

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović posebno je istakao činjenicu da će zahvaljujući ovom turističkom rizortu biti uskoro otvoreno 400 novih radnih mjesta.

„Ono što posebno raduje je broj novozaposlenih. To je otprilike 400 ljudi u prvoj iteraciji, a taj se broj može popeti i do 1.000 kada se projekat kompletira za pet ili šest godina“ – rekao je ministar Radulović ističući da slijedi i otvaranje centra za obuku kadrova u turizmu. Uz činjenicu da je angažovana lokalna operativa zadovoljni smo što sav novac koji se troši u investiciji ostaje u Crnoj Gori“ – rekao je ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović.

Ministar je rekao da kompleks porodičnog odmaranja predstavlja prvijenac u Crnoj Gori i na Jadranu uopšte.

„Čestitam kompaniji Karizma, i rekordnom roku smo završili proceduru i administrativnu i tehničku. Čekamo da se zajednički radujemo novim uspjesima“ – rekao je ministar Radulović na gradilištu kompleksa Holliday Village Montenegro.

Služba za odnose s javnošću Služba za odnose s javnošću

Svjetski renomirana kompanija Karizma zaključila je jesenas sa Državom Crnom Gorom i HTP Ulcinjska rivijera ugovor o zakupu kojim je obezbijeđena investicija od 31,83 miliona eura u rekonstrukciju i adaptaciju hotelâ Olimpik i Belvi sa depadansima i izgradnju pratećih sadržaja u koje spadaju bazeni, sportski tereni i ugostiteljski objekti.

Kompanija Karizma upravlja sa 26 hotela širom svijeta, ima obrt od preko 500 miliona dolara i ostvaruje, prema podacima iz 2016. godine, skoro milion noćenja godišnje. Kompanija ima poslovnu saradnju sa jednim od najvećih svjetskih tuoperatora TUI, koji se nakon više od deceniju ipo vraća na omiljenu destinaciju – Ulcinj i zainteresovan je i za druge razvojne projekte i hotelske kapacitete.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Služba za odnose s javnošću Služba za odnose s javnošću

 

                       

                       





Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?