Мања слова Већа слова РСС

Најаве

21.02.2019

Конференција за медије поводом резултата Конкурса за додјелу грантова за научноистраживачке пројекте

21.02.2019

ДОПУНА НАЈАВЕ: Конференција за медије након 110. сједнице Владе у 15:30

21.02.2019

Потпредсједник Симовић на Цетињу представља резултате ИПАРД-а за прераду

20.02.2019

У четвртак, 21. фебруара 110. сједница Владе ЦГ

20.02.2019

Премијер Марковић и комесар Хан отварају Министарски састанак о преласку држава ЗБ на чисту енергију

20.02.2019

Отварање Канцеларије Генералног секретара Коморског инвестиционог форума Западног Балкана

19.02.2019

Министар Нухоџић учествоваће у раду ВИ међународне конференције Будимпешта процеса у Истанбулу

18.02.2019

Премијер Марковић сјутра са првим потпредсједником ЕБРД-а Ригтеринком

16.02.2019

Министарке Прибиловић и Секулић на састанку министара ЗБ задужених за дигитализацију у Скопљу

15.02.2019

Премијер Марковић пустиће у суботу у рад жичару-шестосјед у новом Ски центру Колашин 1600

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

РЕАГОВАЊЕ: Радни тим Владе и менаџмент РТЦГ усагласили су данас све детаље Уговора

Датум објаве 05.02.2018 19:22 | Аутор ДИРЕКТОРАТ ЗА МЕДИЈЕ / СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Испис Штампај страницу


Нетачна је тврдња објављена у данашњем заједничком саопштењу четирију невладиних организација: Центра за развој невладиних организација, Центра за грађанско образовање, Института алтернатива и Центра за мониторинг и истраживања према којима Влада Црне Горе наводно „мјесецима блокира потписивање Уговора Владе и РТЦГ о пружању јавних радиодифузних услуга 2018-2020“.

На састанку одржаном данас прије подне у Министарству културе представници Владе на челу са министром културе Александром Богдановићем и представници Радио и Телевизије Црне Горе на челу са предсједником Савјета др Владимиром Павићевићем у потпуности су усагласили текст уговора и договорили се да усаглашени документ у подразумијеваној процедури буде у најкраћем року достављен Влади.

Конструктивна и позитивна атмосфера свих састанака уз обострано исказану толеранцију и професионални однос оповргавају и обесмишљавају изнијету тврдњу о наводном „блокирању“ закључивања уговора као и неаргументоване и недоказиве и тврдње и инсинуације о наводном „незадовољству“ Владе, „политичком притиску“ и др.

Дакле, представници Владе и РТЦГ договорили су се на састанку на којем није било ни несугласица ни негативне атмосфере те стога ни потребе за дрвеним адвокатима.

Елементарна математика оповргава тврдњу да је Влада „мјесецима“ наводно задржавала закључивање уговора будући да је уговор усаглашен 5. фебруара, а да се Влада на 56. сједници, одржаној 28. децембра 2017. године како је то објављено у саопшењу (хттп://www.гов.ме/вијести/180132/Саопстење-са-56-сједнице-Владе-Црне-Горе.хтмл) упознала са чињеницом да је десет дана раније Радио и телевизија Црне Горе доставила предлог текста уговора и констатовала да ће Директорат за медије наставити активности на коначном дефинисању, сходно Закону, права и обавеза уговорних страна.

Неаргументоване су и недоказове, а из овдје наведеног јасно и бесмислене тврдње изнијете у јавном саопштењу четирију невладиних организација да је Влада „у значајаном проузроковала проблеме са којима се РТЦГ суочава“, да Влада „одбија да усвоји колективни уговор РТЦГ“ те да „у најгледаније емисије дијалошког типа на РТЦГ не шаље своје највише представнике“ и др.

Влада Црне Горе искрено је посвећена медијском плурализму, слободи медија и независности јавног сервиса што је доказано и ефикасним усаглашавањем уговора.

ДИРЕКТОРАТ ЗА МЕДИЈЕ / СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ