Мања слова Већа слова РСС

Најаве

24.05.2018

Предсједник Владе Душко Марковић отвориће у петак у Пљевљима реконструисани Дом културе

24.05.2018

ДОПУНА НАЈАВЕ: Конференција за медије након 78. сједнице Владе ЦГ у 14:00

24.05.2018

Данас 78. сједница Владе ЦГ

23.05.2018

Министар Дармановић на састанку Савјета министара Јадранско-јонске иницијативе и ЕУСАИР у Италији

22.05.2018

Потпредсједник Владе Милутин Симовић отвориће фабрику за прераду дрвета на Биочу

21.05.2018

Премијер Душко Марковић обратиће се у уторак у Бечићима на отварају Форума То Бе Сецуре

18.05.2018

Предсједник Владе Душко Марковић приређује пријем поводом Дана независности

18.05.2018

Потпредсједник Симовић на првој министарској конференцији поводом Свјетског дана пчела – 20. маја

17.05.2018

Министар Бошковић од 17. до 19. маја на ГЛОБСЕЦ18 форуму у Братислави

17.05.2018

ДОПУНА НАЈАВЕ: Конференција за медије након 77. сједнице Владе ЦГ у 14:30

Питајте Владу

РЕАГОВАЊЕ: Радни тим Владе и менаџмент РТЦГ усагласили су данас све детаље Уговора

Датум објаве 05.02.2018 19:22 | Аутор ДИРЕКТОРАТ ЗА МЕДИЈЕ / СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Испис Штампај страницу


Нетачна је тврдња објављена у данашњем заједничком саопштењу четирију невладиних организација: Центра за развој невладиних организација, Центра за грађанско образовање, Института алтернатива и Центра за мониторинг и истраживања према којима Влада Црне Горе наводно „мјесецима блокира потписивање Уговора Владе и РТЦГ о пружању јавних радиодифузних услуга 2018-2020“.

На састанку одржаном данас прије подне у Министарству културе представници Владе на челу са министром културе Александром Богдановићем и представници Радио и Телевизије Црне Горе на челу са предсједником Савјета др Владимиром Павићевићем у потпуности су усагласили текст уговора и договорили се да усаглашени документ у подразумијеваној процедури буде у најкраћем року достављен Влади.

Конструктивна и позитивна атмосфера свих састанака уз обострано исказану толеранцију и професионални однос оповргавају и обесмишљавају изнијету тврдњу о наводном „блокирању“ закључивања уговора као и неаргументоване и недоказиве и тврдње и инсинуације о наводном „незадовољству“ Владе, „политичком притиску“ и др.

Дакле, представници Владе и РТЦГ договорили су се на састанку на којем није било ни несугласица ни негативне атмосфере те стога ни потребе за дрвеним адвокатима.

Елементарна математика оповргава тврдњу да је Влада „мјесецима“ наводно задржавала закључивање уговора будући да је уговор усаглашен 5. фебруара, а да се Влада на 56. сједници, одржаној 28. децембра 2017. године како је то објављено у саопшењу (хттп://www.гов.ме/вијести/180132/Саопстење-са-56-сједнице-Владе-Црне-Горе.хтмл) упознала са чињеницом да је десет дана раније Радио и телевизија Црне Горе доставила предлог текста уговора и констатовала да ће Директорат за медије наставити активности на коначном дефинисању, сходно Закону, права и обавеза уговорних страна.

Неаргументоване су и недоказове, а из овдје наведеног јасно и бесмислене тврдње изнијете у јавном саопштењу четирију невладиних организација да је Влада „у значајаном проузроковала проблеме са којима се РТЦГ суочава“, да Влада „одбија да усвоји колективни уговор РТЦГ“ те да „у најгледаније емисије дијалошког типа на РТЦГ не шаље своје највише представнике“ и др.

Влада Црне Горе искрено је посвећена медијском плурализму, слободи медија и независности јавног сервиса што је доказано и ефикасним усаглашавањем уговора.

ДИРЕКТОРАТ ЗА МЕДИЈЕ / СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ