Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković primio Arlema Dezira: Vlada i OEBS spremni na nastavak saradnje sa ciljem dalje podrške unapređenju medijske scene u Crnoj Gori

Objavljeno: 07.02.2018. 02:25 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću


Predsjednik Vlade Duško Marković primio je danas sa predstavnika Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) za slobodu medija Arlema Dezira.

Predsjednik Marković je pozdravio prvu posjetu predstavnika OEBS-a za slobodu medija Crnoj Gori i istakao značaj podrške OEBS i Kancelarije Predstavnika unapređenju medijske scene u Crnoj Gori i promociji međunarodnih standarda na ovom polju. U tom smislu, Predsjednik je informisao sagovornika o planovima Vlade na unapređenju medijskog zakonodavnog okvira u narednom periodu i istakao važnost saradnje na tom planu sa OEBS-om i korišćenja njegove ekspertize i savjeta.

Predstavnik OEBS za slobodu medija je istakao dobru saradnju sa Vladom Crne Gore i pozdravio ostvarene rezultate. Ponovio je spremnost OEBS da nastavi da pruža svu neophodnu podršku u pravcu daljeg unapređenja slobode medija, zaštite novinara, promocije medjijskog pluralizma i jačanja poštovanja profesionalnih standarda i samoregulacionog okvira. Konstatovano je da su navedene oblasti ključne karakteristike demokratskog društva na kome treba da rade svi društveni akteri.

Sastanku je prisustvovala i šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori ambasadorka Mariz Davije.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?