Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Predsjednik Vlade Duško Marković primio predsjednika TAV Airports: Razvoj crnogorskih aerodroma preduslov je za dalji razvoj ekonomije i turizma

Predsjednik Vlade Duško Marković primio predsjednika TAV Airports: Razvoj crnogorskih aerodroma preduslov je za dalji razvoj ekonomije i turizma
Datum objave 07.02.2018 14:00 | Autor SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu Video Video


Služba za odnose s javnošću Služba za odnose s javnošću
    

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je danas Sanija Senera, predsjednika i izvršnog direktora turske kompanije TAV Airports, koja je zainteresovana za investiranje u crnogorske aerodrome.

Na sastanku je zajednički ocijenjeno da je razvoj crnogorskih aerodroma preduslov za razvoj ekonomije, industrije i turizma u Crnoj Gori. Posebno je naglašen značaj valorizacije aerodroma za dalji rast turističke privrede koja je vodeća privredna grana u našoj zemlji.

Premijer Marković je istakao jasno opredjeljenje Vlade u pravcu stvaranja pretpostavki za brzu valorizaciju i razvoj aerodroma u Podgorici i Tivtu, ali i revitalizaciju aerodroma u Beranama, saopštivši da će taj posao biti u samom vrhu Vladinih prioriteta.

TAV je međunarodno poznata kompanija specijalizovana za aerodromski biznis. Ova kompanija je investitor i operater velikih i prometnih aerodroma na više kontinenata, sa značajnim iskustvom u modelima javno-privatnog partnerstva i koncesija, i sa referentnim pokazateljima u pogledu njihovog razvoja i pune privredne iskorišćenosti.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE