Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Vlade Duško Marković primio predsjednika TAV Airports: Razvoj crnogorskih aerodroma preduslov je za dalji razvoj ekonomije i turizma

Objavljeno: 07.02.2018. 20:00 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošću Služba za odnose s javnošću
    

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je danas Sanija Senera, predsjednika i izvršnog direktora turske kompanije TAV Airports, koja je zainteresovana za investiranje u crnogorske aerodrome.

Na sastanku je zajednički ocijenjeno da je razvoj crnogorskih aerodroma preduslov za razvoj ekonomije, industrije i turizma u Crnoj Gori. Posebno je naglašen značaj valorizacije aerodroma za dalji rast turističke privrede koja je vodeća privredna grana u našoj zemlji.

Premijer Marković je istakao jasno opredjeljenje Vlade u pravcu stvaranja pretpostavki za brzu valorizaciju i razvoj aerodroma u Podgorici i Tivtu, ali i revitalizaciju aerodroma u Beranama, saopštivši da će taj posao biti u samom vrhu Vladinih prioriteta.

TAV je međunarodno poznata kompanija specijalizovana za aerodromski biznis. Ova kompanija je investitor i operater velikih i prometnih aerodroma na više kontinenata, sa značajnim iskustvom u modelima javno-privatnog partnerstva i koncesija, i sa referentnim pokazateljima u pogledu njihovog razvoja i pune privredne iskorišćenosti.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?