Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Pejović: Intenzivne aktivnosti – zamah pripreme CG za članstvo u EU

Objavljeno: 08.02.2018. 21:25 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Vlada je na današnjoj sjednici usvojila nekoliko evropskih tačaka, prije svega izvještaj za program pristupanja za 2017. godinu.

Ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović je u izjavi za medije nakon sjednice Vlade istakao, da je od planiranih 413 aktivnosti za prošlu godinu realizovano 308, odnosno 75 odsto. Sve to govori, da ovakve intenzivne aktivnosti, kao i činjenica da je u prošloj godini donijeto preko 300 strateških, zakonskih i podzakonskih akata, koliki je zamah pripreme Crne Gore za članstvo u EU – rekao je Pejović. To su svakako poglavlja 12 koje se odnosi na bezbjednost hrane, 17 – monetarno ekonomska unija, 23 – vladavina prava,a najveći broj akata realizovan je u tri ministarstva koja nose ogroman dio posla – Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja - 99 akata, Ministarstvo ekonomije – 62 i Ministarstvo turizma i održivog razvoja – 39.

Vlada je danas usvojila i pregovaračku poziciju za poglavlje 27 - životna sredina i klimatske promjene, koja će već danas biti proslijeđena bugarskom predsjedništvu kako bi se otvorio put za otvaranje ovog poglavlja.

„Današnjim donošenjem izvještaja spremili smo se za narednu sedmicu kada je i predviđeno da se donese novi program pristupanja za 2018., 2019. i 2020. godinu i u njemu sve predložene nove aktivnosti, kako bi se što više približili standardu EU“ – rekao je ministar Pejović.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE




Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?