Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Marković primio ambasadora Bjornstada: Norveška nastavlja snažnu bilateralnu podršku Crnoj Gori u realizaciji njenih prioriteta

Objavljeno: 12.02.2018. 19:00 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je danas ambasadora Kraljevine Norveške u Crnoj Gori Arnea Sanesa Bjornstada.

Na sastanku je konstatovano da Crna Gora i Norveška ostvaruju razvijenu bilateralnu saradnju koja je novi kvalitet dobila kroz partnerstvo u okviru NATO.

Predsjednik Marković je informisao gosta o uspješnim rezultatima u prethodnoj godini na planu ekonomije kao i u ostvarivanju prioriteta u EU integracijama i zahvalio se na podršci Norveške Crnoj Gori, posebno kroz bilateralni finansijski program podrške koji prati prioritete države i njenog razvoja i najavom nastavka podrške za 2018. godine.

Izraženo je zadovoljstvo dosadašnjom relaizacijom projekata i programa.

Ambasador Bjornstad je potvrdio da će u idućoj godini Vlada Norveške nastaviti i duplirati obim bilateralne finansijske podrške Crnoj Gori, sa fokusom na socio-ekonomski razvoj kao i obaveze iz EU integracija i sprovođenja ključnih reformi, čime Norveška potvrđuje kontinuiranu podršku Crnoj Gori i Zapadnom Balkanu.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?