Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Kuvajt: Ministar Darmanović na sastanku Globalne koalicije za pobjedu nas ISIS-om

Kuvajt: Ministar Darmanović na sastanku Globalne koalicije za pobjedu nas ISIS-om
Datum objave 13.02.2018 12:43 | Autor MVP | Izvor: Ministarstvo vanjskih poslova

Ispis Štampaj stranicu Video Video


MVPMinistar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović učestvovao je danas na sastanku Globalne koalicije za pobjedu nad ISIS-om koja se održava u Kuvajtu. Domaćini sastanka bili su potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Države Kuvajt Sabah Al Halid Al Sabah i državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država Reks Tilerson.

U fokusu sastanka, koji je bio prvi nakon velikog uspjeha koji je Koalicija ostvarila oslobađanjem teritorija pod kontrolom terorista i proglašenja pobjede nad ISIS-om, bili su stabilizacija i rekonstrukcija oslobođenih područja Iraka i Sirije.

Tokom izlaganja, crnogorski šef diplomatije ponovio je posvećenost Crne Gore borbi protiv terorizma, radikalizma i ekstremizma, i informisao o naporima Crne Gore na regionalnom i globalnom planu u cilju suzbijanja ovih bezbjednosnih izazova. Istakao je spremnost naše države da u granicama svojih mogućnosti preuzme odgovornost za projektovanje bezbjednosti i stabilnosti i nastavi sa konkretnim doprinosom aktivnostima Globalne koalicije.

Zaključeno je da je Koalicija u dosadašnjem djelovanju pokazala jedinstvo i veliku odlučnost da porazi ISIS, a takav pristup donio je konkretne rezultate s obzirom da je ova teroristička organizacija izgubila gotovo sve teritorije koje je kontrolisala u Iraku i Siriji. Na toj liniji, dogovorene su dalje aktivnosti kako bi se ISIS porazio u potpunosti, te sanirale posljedice njihovog djelovanja.

Na sastanku su usvojeni principi budućeg angažovanja djelovanja Koalicije kako bi aktivnosti ISIS-a u potpunosti bile neutralizovane.