Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Drugi dan Minhenske bezbjednosne konferencije: Bošković na radnom ručku sa ministarkom odbrane SR Njemačke, Ursulom fon der Lajen

Objavljeno: 17.02.2018. 23:00 Autor: mod
Ministar odbrane mr Predrag Bošković je tokom drugog dana Minhenske bezbjednosne konferencije učestvovao na radnom ručku sa ministarkom odbrane SR Njemačke Ursulom fon der Lajen. Tom prilikom, naglašeni su odlični bilateralni odnosi dvije zemlje, te razmotreni modaliteti unaprijeđenja dalje saradnje.

Takođe, ministar Bošković je imao sastanak sa izvršnim direktorom konsultanske kompanije APCO Worldwide, Brad Stejplsom (Brad Staples). Bošković je naglasio da je Crna Gora posvećena ispunjavanju evropskog cilja, imajući u vidu da bezbjednost cijele Evrope zavisi od uspješne integracije Zapadnog Balkana. S tim u vezi, Bošković je apostrofirao da će Crna Gora i u narednom periodu raditi na promociji i sprovođenju NATO politike “otvorenih vrata“.

Tokom Minhenske bebjednosne konferencije, ministar Bošković je imao i bilateralni susret sa ministrom nacionalne odbrane Avganistana, general-potpukovnikom Tarikom Šhah Bahramijem. Gen-ppuk Bahrami je izrazio zahvalnost Crnoj Gori i pripadnicima naše Vojske, koji svakodnevnim angažovanjem daju izuzetan doprinos uspostavljanju mira i stabilnosti u Avganistanu. Bošković je prenio utiske sa nedavne posjete Avganistanu, u decembru prošle godine, kada je imao priliku da se na licu mjesta upozna sa situacijom u zemlji i ostvarenim napretkom.

Na marginama Minhenske bezbjednosne konferencije, generalni direktor Direktorata za politiku odbrane, mr Ivica Ivanović, se sastao sa zamjenikom ministra odbrane Gruzije Lelom Čikovani. Sastanak je bio prilika da se dogovore smjernice za intenziviranje saradnje u budućem periodu, kao i da se definišu predstojeće zajedničke aktivnosti u sektoru odbrane. Ivanović je naglasio da će Crna Gora, kao nova članica NATO, predano raditi na realizaciji ključnih zadataka Alijanse u cilju efikasnog odgovora na savremene bezbjednosne izazove i prijetnje. 

mod mod

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?