Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Simović: Povezanost poljoprivrede, turizma i trgovine je interes sva tri sektora

Objavljeno: 18.02.2018. 21:05 Autor: MPRR

Povezanost sektora poljoprivrede, turizma i trgovine je ključ napretka za sva tri sektora, a ujedno, to je važna pretpostavka za otvaranje novih radnih mjesta i ukupan razvoj crnogorske ekonomije, ocijenio je potpredsjednik Vlade i ministar poljprivrede mr Milutin Simović gostujući danas na Radiju Crne Gore.

Simović je kazao da navedenim oblastima treba dodati i segment – ulogu građanina kao potrošača i njegove pozicije i razumijevanja važnosti i doprinosa ovakvom pristupu, ističući da u tom četvorouglu ima posla i prostora za sve segmente.

„Proizvođač – da podigne nivo proizvodnje, kako bi obezbijedio kontinuitet ponude, da obezbijedi traženi kvalitet i cjenovnu konkurentnost. Takvih u Crnoj Gori ima značajan broj. Sektor trgovine – da obezbijedi sve elemente fer trgovine, unutar sebe i prema proizvođačima. Ova tema zaokuplja pažnju država regiona i EU. Neke države EU su već donijele zakone o fer trgovini. Čuli smo nedavno i riječi evropskog komesara za poljoprivredu, gospodina Hogana, koji je saopštio da aktuelna reforma Zajedničke poljoprivredne politike treba da obezbijedi da farmeri zarađuju više od trgovaca – što sada nije slučaj. Sektor turizma – će povećati atraktivnost, prepoznatljivost svoje ponude oslanjajući se više na svoju proizvodnju, a ovakav zajednički pristup sva tri sektora, uključujući i potrošače, je najbolja garancija obezbjeđenja više novih, sigurnih i kvalitetnih radnih mjesta. To je put za konkurentnije proizvođače, kao i potrošača sa većom kupovnom moći, ocijenio je Simović koji je danas bio gost emisije „Nedjeljom o selu i poljoprivredi“, kako bi poljoprivrednim proizvođačima predstavio mogućnosti podrške kroz ovogodišnji Agrobudžet.

PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?