Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Pažin: Vlada spremna da podrži uspostavljanje samoregulacije, bez miješanja u nezavisnost procesa

Objavljeno: 21.02.2018. 22:38 Autor: KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

  
   
Potpredsjednik Vlade Zoran Pažin govorio je danas na otvaranju konferencije na temu „Istraživačko novinarstvo i etički kodeks – prepreke, izazovi i kako dostići profesionalne standarde“, koju organizuje Centar za istraživačko novinarstvo Crne Gore i Balkanska mreža istraživačkog novinarstva, uz podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

„U mjeri u kojoj mediji sami budu težili jedinstvenoj samoregulaciji, imaće punu podršku Vlade, koja neće žaliti ni resurse, ni truda da učini ekonomski održivim koncept medijske samoregulacije, naravno ne miješajući se u nezavisnost samoregulacije“ saopštio je potpredsjednik Pažin.

Uputio je poziv predstavnicima novinarske struke da aktivno učestvuju u procesu izmjene medijskih zakona, u cilju dostizanja visokih međunarodnih standarda u oblasti slobode izražavanja i slobode medija u Crnoj Gori.

Potpredsjednik je podsjetio na ekspoze Predsjednika Vlade u kojem je jasno naglašeno da Vlada ne želi „svoje medije“.

„Ne želimo vladine medije, ali osjećamo odgovornost i, u skladu sa ustavnim ovlašćenjima Vlade, spremi smo da radimo zajedno sa vama na unapređenju zakonodavnog okvira koji uređuje slobodu medija, na način koji bi značio unapređenje te slobode,“ naglasio je potpredsjednik Pažin.
   
KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?