Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

LONDON: Predsjednik Marković se sastao sa britanskom premijerkom Terezom Mej

Objavljeno: 27.02.2018. 15:11 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuPredsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković učestvovao je u Londonu na prijemu koji je predsjednica Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Terezom Mej priredila za lidere Zapadnobalkanske šestorke povodom održavanja Investicionog samita EBRD za Zapadni Balkan. Premijerka Mej je istakla da Ujedinjeno Kraljevstvo dijeli zajedničku viziju za budućnost regiona utemeljenu na evropskim vrijednostima i koji doprinosi bezbjednosti Evrope. Ona je rekla da će Samit u Londonu, u okviru Berlinskog procesa, imati ambicioznu agendu usmjerenu na jačanje ekonomske stabilnosti regiona i promocije saradnje u pogledu političkih i bezbjednosnih izazova sa kojima se region suočava.

U razgovoru sa premijerkom Mej, premijer Marković je prenio zahvalnost za podršku Ujedinjenog Kraljevstva Crnoj Gori tokom našeg pristupanja NATO-u, kao i na ukupnoj bilateralnoj podršci našoj zemlji i istakao značaj daljeg unapređenja saradnje, posebno na polju ekonomije.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?