Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Predsjednik Marković primio u oproštajnu posjetu ambasadora Del Monaka: Zahvalnost na ličnom doprinosu odličnim odnosima CG i Italije

Predsjednik Marković primio u oproštajnu posjetu ambasadora Del Monaka: Zahvalnost na ličnom doprinosu odličnim odnosima CG i Italije
Datum objave 07.03.2018 12:55 | Autor SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu Video Video


Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
      
      
Predsjednik Vlade Duško Marković primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Italije u Crnoj Gori Vinćenca del Monaka.

Na sastanku je konstatovano da Crna Gora i Italija njeguju prijateljske odnose sa snažnim i intenzivnim kontaktima na najvišem nivou kao i međusobnom podrškom dviju država na međunarodnom planu.

Zahvalivši se ambasadoru Del Monaku na petogodišnjem angažmanu u našoj zemlji Premijer je ocijenio da je u tom periodu ostvaren značajan napredak u odnosima dviju država zahvaljujući umnogome i doprinosu ambasadora Del Monaka.

Ambasador Italije je podsjetio da je u vrijeme njegovog diplomatskog mandata Crna Gora dostigla jedan od svojih strateških ciljeva – članstvo u NATO-u – i dodao da njegova zemlja snažno podržava naše evropske integracije, ističući napredak koji je ostvaren ka članstvu u Evropskoj uniji.

Ambasador Del Monako zahvalio se predsjedniku Vlade na dobroj saradnji.

Predsjednik Marković je poželio ambasadoru Del Monaku uspjeh na dužnosti u Jermeniji.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE