Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Marković primio u oproštajnu posjetu ambasadora Del Monaka: Zahvalnost na ličnom doprinosu odličnim odnosima CG i Italije

Objavljeno: 07.03.2018. 18:55 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
      
      
Predsjednik Vlade Duško Marković primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Italije u Crnoj Gori Vinćenca del Monaka.

Na sastanku je konstatovano da Crna Gora i Italija njeguju prijateljske odnose sa snažnim i intenzivnim kontaktima na najvišem nivou kao i međusobnom podrškom dviju država na međunarodnom planu.

Zahvalivši se ambasadoru Del Monaku na petogodišnjem angažmanu u našoj zemlji Premijer je ocijenio da je u tom periodu ostvaren značajan napredak u odnosima dviju država zahvaljujući umnogome i doprinosu ambasadora Del Monaka.

Ambasador Italije je podsjetio da je u vrijeme njegovog diplomatskog mandata Crna Gora dostigla jedan od svojih strateških ciljeva – članstvo u NATO-u – i dodao da njegova zemlja snažno podržava naše evropske integracije, ističući napredak koji je ostvaren ka članstvu u Evropskoj uniji.

Ambasador Del Monako zahvalio se predsjedniku Vlade na dobroj saradnji.

Predsjednik Marković je poželio ambasadoru Del Monaku uspjeh na dužnosti u Jermeniji.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?