Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Predsjednik Marković primio čelnika DP Worlda Bin Sulejema: Jedan od vodećih lučkih operatora u svijetu zainteresovan za Luku Bar

Predsjednik Marković primio čelnika DP Worlda Bin Sulejema: Jedan od vodećih lučkih operatora u svijetu zainteresovan za Luku Bar
Datum objave 08.03.2018 11:03 | Autor SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu Video Video


SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆUSLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je Sultana Ahmeda bin Sulejema, predsjednika Upravnog odbora i izvršnog direktora grupacije DP World koja je zainteresovana za privatizaciju Luke Bar.

Kompanija DP World, koja, među ostalim, upravlja sa 78 lučkih i kontinentalnih terminala u 40 država na šest kontinenata i čiji prošlogodišnji prihod premašuje četiri milijarde dolara, iskazala je na sastanku spremnost na preuzimanje upravljanja Lukom Bar. Predsjedniku Vlade je predstavljena djelatnost kompanije koja, pored upravljanja lukama i terminalima, uključuje prateće servise i logistiku, direktnu on-line povezanost sa prevoznicima i carinskim sistemima kao i pratećim biznisima.

Premijer Marković je iskazao zadovoljstvo zbog interesovanja ove renomirane globalne kompanije za Luku Bar uz ocjenu da je upravo ovakav partner potreban Crnoj Gori kako bi na najbolji način valorizovala svoj najbolji i najperspektivniji lučki resurs.

„Moj cilj, i cilj Vlade je da resurse stavimo u funkciju razvoja od čega će korist imati Crna Gora i naši građani“ – rekao je predsjednik Marković nakon što je predstavnike kompanije DP World upoznao sa svim relevantnim podacima koji se tiču crnogorskog pravnog i poreskog sistema.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE