Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Marković primio čelnika DP Worlda Bin Sulejema: Jedan od vodećih lučkih operatora u svijetu zainteresovan za Luku Bar

Objavljeno: 08.03.2018. 17:03 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆUSLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je Sultana Ahmeda bin Sulejema, predsjednika Upravnog odbora i izvršnog direktora grupacije DP World koja je zainteresovana za privatizaciju Luke Bar.

Kompanija DP World, koja, među ostalim, upravlja sa 78 lučkih i kontinentalnih terminala u 40 država na šest kontinenata i čiji prošlogodišnji prihod premašuje četiri milijarde dolara, iskazala je na sastanku spremnost na preuzimanje upravljanja Lukom Bar. Predsjedniku Vlade je predstavljena djelatnost kompanije koja, pored upravljanja lukama i terminalima, uključuje prateće servise i logistiku, direktnu on-line povezanost sa prevoznicima i carinskim sistemima kao i pratećim biznisima.

Premijer Marković je iskazao zadovoljstvo zbog interesovanja ove renomirane globalne kompanije za Luku Bar uz ocjenu da je upravo ovakav partner potreban Crnoj Gori kako bi na najbolji način valorizovala svoj najbolji i najperspektivniji lučki resurs.

„Moj cilj, i cilj Vlade je da resurse stavimo u funkciju razvoja od čega će korist imati Crna Gora i naši građani“ – rekao je predsjednik Marković nakon što je predstavnike kompanije DP World upoznao sa svim relevantnim podacima koji se tiču crnogorskog pravnog i poreskog sistema.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?