Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Simović započeo radnu posjetu u Pljevljima

Objavljeno: 22.03.2018. 19:12 Autor: MPRR

MPRRMPRR 

U Pljevljima se vrijedno i odgovorno radi, što potvrđuju rezultati ostvareni u prethodnoj godini, kroz brojne realizovane projekte. To nije samo zapažanje Vlade i lokalne samouprave, nego i poruke koje dobijamo od građana Pljevalja, ocijenio je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr  Milutin Simović koji je dvodnevnu radnu posjetu ovoj opštini započeo sastankom sa rukovodstvom Opštine Pljevlja.

„Građani Pljevalja svjedoče o brojnim benefitima realizovanih aktivnosti kroz značajne i zajedničke projekte lokalne samouprave i Vlade, u saradnji sa međunarodnim partnerima, a kojima su napravljeni značajni iskoraci u podizanju kvaliteta života građana Pljevalja, kazao je Simović. On je, takođe, ocijenio da će se intenzivno i odgovorno nastaviti aktivnosti na rješavanju ekonomsko – socijalnih i drugih pitanja, što je ključna tema i u kontinuiranim razgovorima sa privrednicima iz ove opštine.

MPRRMPRR

On je podsjetio da je 2017. godine Vlada donijela više odluka kojima je opredijelila značajna sredstva za realizaciju brojnih projekata u Pljevljima.“Time je jasno pokazan odnos Vlade prema sjeveru, prema Pljevljima, prema svim građanima Pljevalja”, istakao je Simović.

Posebno važnim ocijenio je to što je napravljena dobra mjera projekata usmjerenih na razvoj gradskog jezgra, kao i seoskih područja.

MPRR

Potpredsjednik Vlade je istakao da Pljevlja raspolažu izdašnim potencijalima da se na planu razvoja opštine, zapošljavanja, posebno mladih ljudi, poboljšanja kvaliteta života i životne sredine postigne još više, što će biti zajednički zadatak i odgovornost u narednom periodu, lokalne samouprave, Vlade, posebno lokalne privrede. Komunikaciju, kako je kazao, treba intenzivirati i sa građanima, što će biti najbolja garancija uspjeha novih projekata koji će se realizovati u skladu sa njihovim potrebama.

U nastavku posjete, potpredsjednik Simović će obići Rudnik uglja, Termoelektranu i Vektru Jakić, gdje će obaviti  razgovore sa predstavnicima menadžmenta ovih kompanija. Planiran je i obilazak Doma kulture.

U petak su predviđene aktivnosti iz resora Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

U Pljevljima će biti održano svečano uručivanje rješenja poljoprivrednim proizvođačima iz te opštine, koji su ostvarili podršku po nedavno zaključenom Javnom pozivu za dodjelu podrške za kupovinu mehanizacije.

Takođe, poljoprivredni proizvođači sa područja Pljevalja u petak će, uz prisustvo potpredsjednika Simovića, imati priliku da se na prezentaciji prvog IPARD javnog poziva informišu detaljnije o mogućnostima i uslovima za konkurisanje za bespovratnu podršku investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju.

Tokom boravka u Pljevljima, Simović će imati posebne sastanke sa poljoprivrednim proizvođačima, posjetiće Kooperativu Mljekara Pljevlja, a obićiće i uspješna poljoprivredna gazdinstva u selima Potpeće i Kosanica. I tokom ove posjete Pljevljima, Simović će posjetiti Upravu za šume.



Kabinet potpredsjednika Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?