Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Vlada poziva crnogorske kompanije da se uključe u nastavak gradnje Autoputa predlažući svoje uslove i modele na principima JPP

Objavljeno: 22.03.2018. 21:27 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuMinistar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković javno je pozvao crnogorske kompanije da predlože Ekspertsko-pregovaračkom timu Vlade svoje uslove i modele za učestvovanje u gradnji ostalih dionica autoputa Bar – Boljare, na principima javno-privatnog partnerstva.

„Polazeći od strateškog značaja projekta autoputa Bar – Boljare i svjesni činjenice da samo posmatran u kontekstu pune izgrađenosti ovaj projekat ima svoju punu opravdanost, Vlada Crne Gore kontinuirano ulaže napore i posvećena je pronalaženju optimalnih modela i uslova realizacije ovog Projekta koji ne podrazumijevaju nova kreditna zaduženja i obezbjeđenje državnih garancija. U tom cilju je i formirala Ekspertsko-pregovarački tim, kao međuresornu radnu grupu, koja bi trebala da sagleda sve aspekte realizacije Projekta, predloži optimalne uslove, modele i procedure realizacije i obavlja pripremne aktivnosti koji će omogućiti početak uspješne realizacije i ostalih dionica autoputa Bar-Boljare u skladu sa najboljom međunarodnom praksom, i u cilju najbolje zaštite interesa Investitora - Vlade Crne Gore, odnosno građana Crne Gore u čiju dobrobit se ovaj Projekat i realizuje. Zato koristim priliku da ovim putem javno pozovem sve zainteresovane subjekte da ispolje svoje interesovanje i predlože svoje uslove i modele za realizaciju ostalih dionica autoputa Bar-Boljare, na principima privatno-javnog partnerstva, a na bazi najbolje međunarodne prakse, koje bi Tim, odnosno kasnije i Vlada, razmotrili“ – rekao je ministar Nurković na konferenciji za medije nakon sjednice Vlade.

Ministar je dodao da Vlada pridaje poseban značaj zajedničkom regionalnom nastupu na realizaciji ovog Projekta, pa će u narednom periodu intezivirati saradnju sa kolegama iz Republike Srbije u cilju sagledavanja mogućnosti zajedničkog nastupa prema svim potencijalnim, zainteresovanim partnerima, dostupnim fondovima za finansiranje, kako bi se osigurali optimalni uslovi nastavka realizacije Projekta, ali i ekonomsko-diplomatske aktivnosti u cilju privlačenja tranzitnih saobraćajnih tokova preko Crne Gore.

„Vlada Crne Gore, odnosno Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, kao odgovoran Investitor je otvoreno za sve konkretne predloge i inicijative koji mogu unapredijediti realizaciju kako ovog Projekta, tako i svih drugih projekata, strateških važnih za Crnu Goru“ – rekao je ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković.

Izjava ministra saobraćaja: https://youtu.be/iGCXAG3V0Fg


Odgovori ministra na pitanja novinara: https://youtu.be/pMsjN7r64-g
  
          
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?