Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković primio rukovodstvo Exim Banke i CRBC-a: U 2018. zaposliti još radnika i pojačati intenzitet gradnje Autoputa kroz CG

Objavljeno: 23.03.2018. 19:09 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
  
Predsjednik Vlade Duško Marković primio je danas najviše predstavnike kineske državne uvozno-izvozne Exim Banke i China Road and Bridge Corporation (CRBC), na čelu sa predsjednikom Nadzornog odbora Exim banke Ju Ćijeđinom.

Na sastanku je iskazan značaj Autoputa kroz Crnu Goru kako za našu zemlju tako i za Exim Banku i kompaniju CRBC. Izraženo je zadovoljstvio dinamikom radova na prioritetnoj dionici Autoputa Bar – Boljare i naglašena apsolutna spremnost da se u 2018. godini pojača intenzitet radova zapošljavanjem još radnika, angažovanjem dodatne građevinske opreme i ubrzavanjem rješavanja izazova.

Exim Banka i kompanija CRBC su izrazile spremnost da učestvuju i u nastavku gradnje autoputa kroz Crnu Goru odnosno druge i treće dionice – Mateševo – Andrijevica i Andrijevica – Boljare i to odmah nakon završetka prioritetne dionice.

Predsjednik Marković je rekao da je cilj naše Vlade da te dvije dionice budu ugovorene do juna 2019. godine.

Predstavnici Exim Banke istakli su da je prioritetna dionica crnogorskog autoputa njihova najveća investicija u regionu zbog čega tom projektu daju poseban značaj.

Sastanku su prisustvovali ministri finansija Darko Radunović i saobraćaja i pomorstva Osman Nurković, potpredsjednik Exim banke Ćie Ping, predsjednik CRBC-a Du Fei, generalni direktor CRBC-a za Centralnu i Istočnu Evropu Žang Ćiaojuan i generalni menadžer CRBC-a u Crnoj Gori Hei Šićijang.

Po završetku razgovora ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković i tehnički direkotr CRBC-a u Crnoj Gori Sun Jaoguo potpisali su Memorandum o razumijevanju i saradnji za projekat izgradnje autoputa Bar-Boljare na principima privatno-javnog partnerstva.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE



Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?