Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Marković u Baru: Vlada garantuje realizaciju infrastrukturnih projekata

Objavljeno: 27.03.2018. 21:10 Autor: Služba za odnose s javnošću
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

   
Predsjednik Vlade Duško Marković je danas, u okviru radne posjete Baru, obišao radove na vodovodnoj mreži za naselja Zaljevo, Polje i Sveti Ivan. Obraćajući se prisutnima predsjednik je naglasio da je njegovo prisustvo potvrda spremnosti i odlučnosti Vlade da garantuje realizaciju kako ovog projekta, tako i mnogih drugih koji su planirani na području Bara.

„Mi želimo da na ovim pitanjima poboljšavamo kvalitet života naših ljudi kako bi oni bili motivisani da rade za opše dobro Bara i cijele Crne Gore i moje pisustvo i današnji razgovori sa rukovodstvom opštine Bar su usmjereni u tom pravcu da podstičemo razvoj na cijeloj teritoriji opštine, razvijajući saobraćajnu, komunalnu i društvenu infrastrukturu, kako bi nesporni potencijal Bara bio osnov za veći kvalitet života ovdje, ali i za cijelu Crnu Goru...I zbog toga želim lično da sa svojom Vladom i sa svojim timom dam snažan akcenat valorizaciji tog resursa i boljeg kvaliteta života na ovom prostoru“, poručio je predsjednik Vlade.
„Moje prisustvo ovdje nije marketinško, ono je potvrda i spremnosti i odlučnosti Vlade da garantuje realizaciju ovog projekta. I ne samo ovog, nego i mnogih drugih projekata o kojima smo govorili danas kod predsjednika Opštine“, naglasio je predsjednik Marković i dodao: „Mi želimo da rekonstruišemo prugu Bar – Beograd , da to bude brza pruga sve do Budimpešte i na taj način otvorimo i Bar i Crnu Goru. Mi želimo da u 2019. godini završimo prvu dionicu autoputa, a odmah nastavimo sljedeće dvije dionice do granice sa Srbijom i da, naravno, paralelno stvarajući pretpostavke za Jadransko-jonsku cestu Bar povežemo sa ovako kapitalnim infrastrukturnim projektima koji će nas povezati sa Evropom i na zapadu i na istoku“.

Govoreći o planovim razvoja lokalne infrastrukture, premijer je posebno izdvojio put Bar – Virpazar: „Danas smo se dogovorili da uđemo u stvaranje pretpostavki za radove na putu Bar – Virpazar preko Sutormana, investicija vrijedna od 20 miliona eura – rekao sam: ako nam ove godine date idejni projekat 2019. će taj projekat biti u Kapitalnom budžetu“.
      
      
   

    
        
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?