Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković primio novog ambasadora Italije: Odlični crnogorsko-italijanski odnosi ojačani su savezništvom u NATO-u

Objavljeno: 30.03.2018. 22:40 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Služba za odnose s javnošću

Video: Predsjednik Vlade Duško Marković primio u posjetu ambasadora Republike Italije u CG Luku Celiolija - kadrovi


Predsjednik Vlade Duško Marković primio je u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Republike Italije u Crnoj Gori Luku Celiolija (Luca Zelioli).

Poželjevši Ambasadoru dobrodošlicu u Crnu Goru Premijer je iskazao zahvalnost italijanskoj Vladi i narodu na pomoći našoj zemlji u integracionim procesima posebno istakvaši dosadašnju uspješnu i razgranatu saradnju na polju daljeg unapređenja vladavine prava u Crnoj Gori.

Predsjednik Vlade je upoznao ambasadora Italije sa rezultatima i planovima Vlade u procesu evropskh integracija kao i sa uspješnom ekonomskom politikom u protekloj godini i planovima za tekuću godinu.

Ambasador Italije je iznio stav svoje zemlje da Evropa nije cjelovita bez uspješno integrisanih država Zapadnog Balkana. Istakavši da italija posebno cijeni regionalnu politiku naše zemlje ambasador Celioli je ocijenio da Crna Gora, premda geografski mala država, igra značajnu ulogu u stabilnosti cijelog zapadnobalkanskog regiona.

Premijer Marković i ambasador Celioli saglasili su se da su izvanredni bilateralni odnosi Crne Gore i Italije, uz redovne kontakte i saradnju na najvišem nivou, posebno ojačani savezništvom u NATO-u. Ocijenili su da postoji značajan prostor za unapređenje ekonomske saradnje i ulazak italijanskih investicija i prenošenje poslovnih i drugih znanja i iskustava. Premijer Marković je u tom smislu posebno istakao otvorenost za saradnju u oblastima poljoprivrede i turizma.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?