Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Simović u Danilovgradu otvorio vodovod Zagarač: Nastavljamo zajedno da stvaramo uslove za kvalitetniji život građana

Objavljeno: 01.04.2018. 02:55 Autor: MPRR

MPRRMPRR

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović i predsjednik Opštine Danilovgrad Branislav Đuranović svečano su danas pustili u rad novoizgrađeni vodovod Zagarač sa kojeg će se uredno i kvalitetnom vodom snabdijevati više od 200 domaćinstava.

U izgradnju vodovoda, u dvije faze, koja je bila i tehnički i finansijski zahtjevna, uloženo je više od 600 hiljada eura, kao rezultat partnerstva Vlade, lokalne uprave i mještana.

Potpredsjednik Vlade Milutin Simović izrazio je zadovoljstvo da, povodom ovog projekta, ima priliku da se ponovo sretne sa vrijednim domaćinima, i zahvalio se na tradicionalnom zagaračkom gostoprimstvu i prilici da sa mještanima ovog područja otvori teme koje su za dobro građana Zagarača, Danilovgrada i Crne Gore.

MPRRMPRR

Osvrnuo se i na brojne istorijske zapise koji govore o časnom, junačkom i dostojanstvenom kraju, gdje žive ljudi koji su, kako je kazao, uvijek mudro koračali kroz život i znali, uvijek, da se opredijele u odnosu na slobodarske vrijednosti. Simović je podsjetio da je sa zagaračkog kamena porijeklom Ljubo Savov Ćupić čiji je osmjeh postao simbol antifašizma, slobodoljublja i van granica Crne Gore, Balkana i Evrope, što je, kako je istakao, najbolja poruka i potvrda istorijskog nasljeđa ovog kraja.

Prema riječima Simovića, ovovremena poruka koja se šalje danas iz Zagarača jeste da ovdje stanuju vrijedni domaćini koji žele da rade i žive od svog rada, koji se vraćaju đedovini, koji obnavljaju napuštene kuće, aktiviraju imanja, podižu nove vinograde, vinarije... „Vodovod koji danas otvaramo biće najboji podsticaj za sve njih, i one koji namjeravaju da se vrate“, kazao je Simović koji je svim Zagarčanima čestitao na iskoracima koje su ostvarili, ohrabrio ih i pozvao da koriste izdašnu i sve izdašniju podršku Vlade.

Za potpredsjednika je posebno važna činjenica da će vodovodom gazdovati lokalno preduzeće Vodovod, što će garantovati da će sistem biti održiv i da će domaćini u punom kapacitetu koristiti kvalitetnu vodu. Ujedno, ovaj vodovod nosi poruku vraćanja ovom kraju, s obzirom na kapacitet vodovoda koji daje mogućnost priključenja novih domaćinstava na mrežu.

Simović je kazao da lokalna uprava uz podršku Vlade nastavlja sa projektima izgradnje voodovoda na području danilovgradske opštine. Izrazio je uvjerenje da će u narednih par mjeseci svjedočiti novim iskoracima na projektu vodovoda za Bandiće i Komane, te da će se nastaviti sa izgradnjom drugih planiranih vodovoda, ponovo u partnerstvu - Vlada, lokalna uprava i građani.

„Želim da se zahvalim na toploj dobrodošlici, želim da u narednom periodu nazdravljamo upravo sa zagaračkom lozovom rakijom i prepoznatljivim kvalitetnim zagaračkim vinom, svim novim zajedničkim pobjedama, svim našim zajedničkim iskoracima koji će značiti dalji napredak Crne Gore, na dobro svih građana Crne Gore. U to ime, spremimo te zdravice i ovdje u Zagaraču, i Danilovgradu i cijeloj Crnoj Gori“, poručio je Simović.

MPRR

U Danilovgradu se trenutno realizuju investicije u iznosu od 30 miliona eura

Lokalna uprava u Danilovgradu primjer je domaćinskog, odgovornog i mudrog odnosa prema potrebama i interesima svih građana opštine, ocijenio je potpredsjednik Vlade nakon sastanka sa rukovodstvom Opštine, na čelu sa Branislavom Đuranovićem.

Predsjednik opštine informisao je potpredsjednika Vlade da se kao rezultat odluka kojima je unapređen poslovni ambijent, kroz smanjenje poreza i drugih naknada, trenutno na području Danilovgrada realizuju investicije u iznosu od 30 miliona eura, koje će doprinijeti održivoj valorizaciji potencijala i otvaranju novih radnih mjesta.

Simović je ocijenio da je to investicioni zamah kojem mogu da pozavide i mnogo veće opštine, i da je to najbolja potvrda da se u Danilovgradu domaćinski radi, da se kreira povoljan ambijent za biznis, privlače investitori i da je to najbolji odgovor u odnosu na potrebu Danilovgrada i svih opština u Crnoj Gori, a to su nova radna mjesta.

Posebno važnim ocijenio je diverzifikaciju lokalne ekonomije, gdje osim poljoprivrede i prerade u tom sektoru, postoje vrijedni projekti i u drugim sektorima.

Simović je ocijenio da postoje i dalje potencijali na bazi kojih se može doprinijeti daljem razvoju, naročito u sektoru poljoprivrede. U tom cilju upoznao je predstavnike Opštine sa novim mogućnostima podrške iz nacionalnog budžeta i EU fondova, kao i druge projekte i mogućnosti koje su na raspolaganju crnogorskoj poljoprivredi.



PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?