Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Policija i Tužilaštvo rasvijetlili dvostruko ubistvo koje se u subotu dogodilo u Podgorici

Objavljeno: 03.04.2018. 23:09 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
Policija i Tužilaštvo su rasvijetlili dvostruko ubistvo koje se u subotu dogodilo u centru Podgorice – saopšteno je na konferenciji za medije održanoj u utorak popodne u sjedištu Vlade Crne Gore.

„U veoma kratkom roku, predanim radom došli smo do rezultata koji su za par dana doveli do rješavanja ovog teškog krivičnog djela, počinjenog naočigled većeg broja građana, u samom centru Glavnog Grada. Želim da odam priznanje Policiji i Tužilaštvu na postizanju ovog izuzetnog rezultata“ – rekao je na konferenciji za medije vršilac dužnosti direktora Uprave policije Vesko Damjanović.

Pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije Enis Baković je saopštio da „policija intenzivno traga za J.M. iz Podgorice, koji je osumnjičen da je 31. marta u Podgorici počinio dvostruko ubistvo i time lišio života Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića“.

Služba za odnose s javnošću
Baković je rekao da su brzim i efikasnim djelovanjem Uprave policije i pretragom terena izuzeti svi materijalni dokazi na osnovu kojih je utvrđen identitet neposrednog izvršioca krivičnog djela teško ubistvo.

„Radi se o licu J.M. iz Podgorice i za njime se intenzivno traga“ – rekao je Baković konferenciji za medije.

Prema njegovim riječima, na osnovu materijalnih dokaza utvrđeno je da je za sada N.N lice stvorilo kriminalnu organizaciju u kojoj su svi članovi imali jasne i precizne zadatke, te da je cilj organizacije bio vršenje teških krivičnih djela u koja spadaju i krivična djela protiv života i tijela.

Baković je saopštio da je danas Uprava policije Specijalnom državnom tužilaštvu podnijela krivičnu prijavu protiv J.M. V.P. V.J. B.K. Ć.D. zbog krivičnih djela teško ubistvo, stvaranje kriminalnih organizacija i nedozvoljeno držanje oružja.

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić je poručio da će iskoristiti sva ovlašćenja za joś žešći i odlučniji obračun sa organizovanim kriminalom. „Država je jača od kriminala“ – rekao je ministar dodajući da će država pobijediti sve kriminalne klanove.

„Uvjeravam vas da će im država stati na put i da nema kriminalca ni mafije koja je jača od države!“ – rekao je ministar unutrašnjih poslova.

On je iznio podatke o efikasnosti policije rekavši da je gotovo upola smanjen broj teških krivičnih djela protiv života i tijela, da je spriječeno je sedam planiranih likvidacija članova suprotstavljenih kriminalnih grupa za šta su već bili pripremljeni eksplozivne naprave i automatsko oružje, da je smanjen broj krivičnih djela izazivanja opšte opasnosti izvršenih podmetanjem požara i eksplozivnih sredstava, da su bolji rezultati policije u oblasti privrednog kriminala kao i u sprečavanja zloupotreba i krijumčarenja opojnih droga.

„Isto tako smatram da ako nam je zajednički cilj bezbjednost svakog građanina Crne Gore i efikasna borba protiv kriminala, nema bolje prevencije od strane institucija nego prekinuti praksu potpisivanja Sporazuma o priznanju krivice sa kriminalcima, prekinuti praksu prihvatanja kaucija nakon kojih obično napuste Crnu Goru i postaju nedostupni pravosudnim organima, kao i praksu izricanja uslovnih ili minimalnih osuda za povratnike,očigledno zaboravljajući na apekt ukupne društvene opasnosti“ – rekao je ministar Nuhodžić.

Pomoćnik direktora Uprave policije Enis Baković je saopštio da je rasvijetljen i motiv bacanja bombe pred kuću na novinara TV Vijesti Seada Sadikovića u Bijelom Polju a to je emisija o muzeju Pepića u Rožajama i da su lišena slobode građani Rožaja Ilho i Hilmo Pepić osumnjičeni za bacanje bombe.
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?