Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković primio delegaciju studenata: Vašoj generaciji ostavljamo sigurnu državu evropskih vrijednosti, vi ćete koristiti pogodnosti EU

Objavljeno: 04.04.2018. 21:56 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

   

Predsjednik Vlade Duško Marković poručio je danas studentima da je nakon ulaska u NATO i učvršćivanja bezbjednosti Crne Gore i dostignutih evropskih vrijednosti vanjskopolitički prioritet Vlade nastavak uspješnog procesa evropskih integracija kako bi generacija današnjih studenata već za nekoliko godina mogla uživati sve pogodnosti države u potpunosti integrisane u Evropsku uniju.

„Važno je da vašoj generaciji omogućimo da već na početku radne karijere budete u prilici da koristite sve mogućnosti koje pružaju Evropska unija i evropske vrijednosti uključujući i potpunu slobodu zapošljavanja i usavršavanja širom kontinenta“ – rekao je predsjednik Vlade delegaciji Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore (UCG), na čelu sa predsjednicom ove studentske organizacije Sarom Ariannom Serhatlić, koju je primio povodom Dana studenata.

Premijer je upoznao studente sa uspješnim rezultatima Vlade na ekonomskom planu navodeći da su ekonomski razvoj i podizanje životnog standarda građana najvažniji kontinuirani cilj Vlade.

„Bilježimo ekonomski rast i dobro punjenje budžeta i na početku ove godine. To govori da naš uspjeh u 2017. nije bio slučajan i da dobre rezultate možemo očekivati i ove godine. Ovi podaci, uz interes renomiranih investitora za Crnu Goru, ukazuju da je perspektiva dobra. Važno je da vi kao mladi ljudi ove informacije imate“ – rekao je studentima premijer Duško Marković.

Delegacija Studentskog parlamenta čestitala je predsjedniku Vlade na dobrim ekonomskim rezultatima i informisala ga o svojim prioritetima i to: organizovanju Skupštine Evropske studentske unije u Crnoj Gori, daljem unapređenju univerzitetske infrastrukture, radu na zakonu o mladima i o nezaposlenosti u cjelini i rezultatima i izazovima Programa stručnog osposobljavanja.

Sluzba za odnose s javnoscu Služba za odnose s javnošću

Predsjednik Vlade i delegacija Studentskog parlamenta saglasili su se o prioritetima u unapređenju infrastrukture Univerziteta Crne Gore koji se tiču konkretnih projekata za ovu i narednu godinu.

Premijer Marković je prihvatio ponudu Studentskog parlamenta da bude predsjednik Počasnog odbora za organizaciju Skupštine Evropske studentske unije koja bi krajem godine trebalo da bude održana u našoj zemlji.

Čestitajući sagovornicima Dan studenata predsjednik Vlade se zahvalio Studentskom parlamentu na podršci politikama Vlade posebno u slučaju Visoke medicinske škole u Beranama.

„Vaša podrška bila je dragocjena, jer je i nama potvrdila da smo u pravu i da vodimo ispravnu politiku u korist studenata i svih građana“ – rekao je predsjednik Vlade.

U delegaciji Studentskog parlamenta bili su i Milan Tomić, student povjerenik UCG i član Senata UCG; Danilo Jelovac, predstavnik studenata Građevinskog fakulteta i član Upravnog odbora UCG; Marko Popović, predstavnik studenata Filozofskog fakulteta, Vasilije Ivanović, predstavnik studenata Ekonomskog fakulteta i član Upravnog odbora UCG, Bogdan Račić, predstavnik studenata Medicinskog fakulteta i član Senata UCG i Nemanja Vojvodić, predstavnik studenata Elektrotehničkog fakulteta.

Sastanku je prisustvovala i generalna direktorica Direktorata za visoko obrazovanje Mubera Kurpejović.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?