Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Zasijedalo Vijeće za nacionalnu bezbjednost: Država mora biti korak ispred svakog kriminalnog nauma

Objavljeno: 05.04.2018. 00:27 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

   
   
Vijeće za nacionalnu bezbjednost, kojim je predsjedavao predsjednik Duško Marković, održalo je danas 13 sjednicu, kojoj su, pored članova Vijeća, prisustvovali Vrhovni državni tužilac, Glavni specijalni tužilac, vršilac dužnosti direktora policije i rukovodilac Sektora kriminalističke policije.
 
Vijeće je pozdravilo brzo i efikasno otkrivanje i hapšenje izvršilaca i saizvršilaca teških krivičnih djela počinjenih prošle sedmice – dvostrukog ubistva i aktiviranja eksplozivne naprave u blizini kuće novinara u Bijelom Polju – i tom prilikom ponovilo opredijeljenost institucija da još snažnije nastave u borbi protiv nosilaca aktivnosti organizovanih kriminalnih grupa, i posebno njihovih nalagodavaca.

Novoformirani specijalizovani timovi sačinjeni od predstavnika Tužilaštva, Uprave policije i drugih organa, imaju jasan zadatak – da budu korak ispred svakog kriminalnog nauma.

Vijeće je uputilo podršku i ohrabrenje svim pripadnicima obavještajno-bezbjednosnog sektora, predstavnicima Tužilaštva i Sudstva, da proaktivnim djelovanjem spriječe i privedu pravdi sve one koji atakuju na bezbjednost i sigurnost građana.

Predsjednik Vijeća za nacionalnu bezbjednost, premijer Duško Marković kazao je da aktuelni trenutak ne zahtjeva samo rad institucija u skladu sa njihovim redovnim zakonskim obavezama, i istakao da u trenutku obračuna Države sa organizovanim kriminalom, svi moraju dati dodatni i snažniji doprinos sa ciljem zaštite svakog građana i njegove porodice.
„Ne smiju građani naše Države snositi posljedice kriminalnih vrtloga i klanovskih sukoba. Tražićemo ih na svakoj stopi teritorije Crne Gore, a nalog Vijeća je da ih u zakonitim procedurama pronađemo ma gdje se nalazili, i u inostranstvu“ – poručio je premijer Marković.

VIJEĆE ZA NACIONALNU BEZBJEDNOST
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?