Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Marković otvorio na Cetinju Centar za hemodijalizu: Vlada će nastaviti da ulaže značajna sredstva u zdravstvene objekte i opremu

Objavljeno: 12.04.2018. 20:15 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković otvorio je danas na Cetinju Centar za hemodijalizu vrijedan više od 220.000 eura i poručio da će Vlada i Ministarstvo zdravlja nastaviti da obezbjeđuju značajna sredstva za unapređenje zdravstvenih objekata i zdravstvene opreme kako bi građanima bila pružena najkvalitetnija moguća zaštita.

„Ovo je objekat, vrijedan više od 220.000 eura, koji čini osam savremenih aparata za dijalizu olakšaće pacijentima sa Cetinja obavljanje te zdravstvene potrebe. Ovo je prilika da kažem da svjedočimo u ovoj i prethodnoj godini snažnom ulaganju u zdravstvenu infrastukturu u Crnoj Gori. To je cilj Vlade i Ministarstva zdravlja da zdravstvene objekte kvalitetno opremimo najsavremenijom opremom i našim građanima omogućimo i stvorimo uslove za najkvalitetniju zdravstvenu zaštitu... Vlada i Ministarstvo zdravlja će i u ovoj i u svakoj narednoj godini obezbjeđivati značajna sredstva da unapređujemo nivo objekata, da podižemo kvalitet zdravstvene opreme i naravno da unapređujemo zdravstvenu uslugu. To je ključni cilj ove politike, jer je zdrav čovjek i zdrava nacija osnov su za napredak i prosperitet društva u cjelini“ – rekao je nakon otvaranja objekta predsjednik Vlade Duško Marković.

Premijer je sa posebnim zadovoljstvom istakao da je Centar za hemodijalizu otvoren i donacijama društveno odgovornih kompanija i pojedinaca, koji zajedno sa zdravstvenim sistemom u cjelini pomažu unapređenje zdravstvene infrastrukture u Crnoj Gori.

Direktor Doma zdravlja Cetinje dr Nenad Vušurović je iznio podatke o donatorima koji su pomogli otvaranje Centra za hemodijalizu.

„Putem donacija smo obezbijedili ukupan iznos od 16.278 eura zahvaljujući razumijevanju i podršci naših donatora. Hvala dobrim ljudima iz Hipotekarne banke što nam pomažu da stvorimo najbolje usklove za naše pacijente kako bismo i dalje bili prepoznatljivi po kvalitetu pruženih medicinskih usluga. Vjerujemo da će ovaj gest i donacija od 14.000 eura biti pravi putokaz svima koji su u mogućnosti, kako mogu biti od koristi zajednici u kojoj žive i rade ili onoj za koju je veže porijeklo kao i najdublje emocije kao što je to slučaj sa gospodinom Miljadnom Todorovićem, vlasnikom Hipotekarne banke. Hvala našem uvaženom i cijenjenom akademskom slikaru Dimitriju Popoviću čije umjetničko djelo će krasiti i oplemeniti prostorije dijalize, zatim JP Vodovod i kanalizacija Cetinje, i firmi „Djurović Company Cetinje” – poručio je direktor Doma zdravlja posebno zahvalivši prof dr Rifatu Alihodžiću i inženjeru Rajku Radusinoviću koji su svoj doprinos dali time što su u potpunosti besplatno izradili sve neophodne građevinske i inženjerske projekte.

Dr Vušurović je rekao da će Centar za hemodijalizu biti u mogućnosti da pacijentima sa teritorije Prijestonice pruži dodatni i veći nivo zdravstvenih usluga, i time približi zdravstveni sistem samim pacijentima.

„Najveće benefite ovog velikog i značajnog projekta svakako će osjetiti sami građani i pacijenti koji su nažalost godinama bili primorani da svakog drugog dana odlaze u Klinički centar na dugotrajne terapije dijalize, te je samim tim otvaranje ovog odjeljenja za njih najznačajnije” – rekao je dr Vušurović izrazivši posebnu zahvalnost nacionalnooj koordinatorki za transplatacioni sistem prof. dr Marini Ratković na stručnoj pomoći i podršci.
   
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
  
  
  
          
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?