Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Vlada u I kvartalu 2018. realizovala 94% obaveza. Premijer Marković: radili smo intenzivno, posvećeno i odgovorno

Objavljeno: 12.04.2018. 23:10 Autor: Služba za odnose s javnošću
Služba za odnose s javnošcu Služba za odnose s javnošcu

Vlada Crne Gore je u I kvartalu 2018. godine radila intenzivno, posvećeno i odgovorno ocijenio je na današnjoj sjednici premijer Duško Marković povodom usvojenog Izvještaja o realizaciji Programa rada Vlade Crne Gore za I kvartal 2018. godine prema kojem je stepen realizacije obaveza u izvještajnom razdoblju 94 odsto.

„Ovakav naš rad refklektuje se na konkretne i stvarne promjene u našem ekonomskom životu: ekonomija je zadržala dobar trend, prihodi se ostvaruju na zadovoljavajućem nivou, iznad plana su, investicije su nastavljene, stvaraju se prepotstavke za unapređenje našeg važnog sektora – energetike, u poljoprivredi imamo dobar trend, a dobri su i signalni iz prerađivačkog i metalskog sektora. I to je naš suštinski rezultat mimo pokazatelja iz Izvještaja koji su odlični“ – rekao je na sjednici predsjednik Vlade Duško Marković.

Izvještaj je pokazao da je stopostotne rezultate ostvarilo 14 od 18 ministarstava: Ministarstvo ekonomije, Ministarstvo evropskih poslova, Ministarstvo javne uprave, Ministarstvo kulture, Ministarstvo nauke, Ministarstvo odbrane, Ministarstvo pravde, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, Ministarstvo prosvjete, Ministarstvo sporta, Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i Ministarstvo zdravlja.

U Izvještaju je dat presjek stanja realizacije obaveza predviđenih Programom rada za I kvartal 2018. godine, u tematskom i normativnom dijelu, kao i u dijelu praćenja realizacije prioritetnih razvojnih projekata, sa pregledom podataka po resorima.

Programom rada Vlade Crne Gore za I kvartal 2018. godine planirane su ukupno 84 teme, od čega 36 tema iz nadležnosti Komisije za politički sistem unutrašnju i vanjsku politiku i 48 tema iz nadležnosti Komisije za ekonomsku politiku i finansijski sistem. Od ukupnog broja planiranih, realizovane su 34 teme iz nadležnosti Komisije za politički sistem unutrašnju i vanjsku politiku i to: 32 iz tematskog dijela i 2 teme iz normativnog dijela. Iz nadležnosti Komisije za ekonomsku politiku i finansijski sistem, i realizovano je 45 tema i to: 34 iz tematskog dijela, 2 iz normativnog dijela Programa i 9 tema iz oblasti praćenja realizacije prioritetnih razvojnih projekata.

Pored tema predviđenih Programom rada za 2018. godinu, Vlada je u I kvartalu razmotrila ukupno 416 ostalih tema i to: 9 predloga zakona, 16 uredbi, 75 odluka, 1 strategiju, 74 informacija, 25 izvještaja, 6 ugovora, 41 platformu, dala mišljenje ili saglasnost na 5 inicijativa za ocjenu ustavnosti i zakonitosti kao i 155 drugih tema iz nadležnosti Vlade.

Ovakav intenzitet i rezultat svjedoči o obimu aktivnosti, efikasnosti i posvećenosti Vlade rješavanju svakodnevnih pitanja koja život nameće – ocijenjeno je na 72. sjednici Vlade Crne Gore.

Služba za odnose s javnošcu



SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?