Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Marković: Uskoro zajednička sjednica vlada Crne Gore i Republike Albanije na kojoj će biti razmatrana i pitanja graničnih prelaza

Objavljeno: 25.04.2018. 20:15 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošcu Služba za odnose s javnošcu

Predsjednik Vlade Duško Marković je u okviru premijerskog sata, u odgovoru na pitanje Kluba poslanika BS, Koalicije "Shqiptaret e Vendosur" - Albanci Odlučno i HGl, o aktivnostima koje Vlada planira da preduzme u 2018. godini na otvaranju novih graničnih prelaza, aktiviranju projektovanog i proširivanja postojećeg graničnih prelaza između Crne Gore i Albanije, naglasio da su planirane aktivnosti usmjerene ka sveobuhvatnoj valorizaciji turističkih, ekonomskih i privrednih resursa Skadarskog jezera, pograničnih teritorija, naselja i gradova Crne Gore i Albanije.

„Već sam kazao da je na pomolu zajednička sjednica vlada Crne Gore i Republike Albanije, a političke konsultacije tim povodom obavljene su prethodnog mjeseca. To je ujedno i prilika da se finalizuju i predlože sporazumi i dokumenti koji bi mogli biti usvojeni na zajedničkoj sjednici. 

Dakle, cilj nam je dalje unapređenje dobrosusjedskih odnosa dviju država, a moje interesovanje prema ministarstvima čija se nadležnost proteže na pitanja graničnih prelaza, korišćenja evropskih fondova kroz programe prekogranične saradnje, razvoja infrastrukture i privredne razmjene, biće snažno fokusirano na ono što su interesi Crne Gore i njenih građana, a u kontekstu dobrosusjedske saradnje i regionalne stabilnosti“, rekao je predsjednik Marković.

Integralni tekst pitanja Gencija Nimanbegua, predsjednika Kluba poslanika BS, Koalicije "Shqiptaret e Vendosur" - Albanci Odlučno i HGl i odgovora predsjednika Vlade Duška Markovića možete preuzeti ovdje.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE



Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?